Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ ISIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Isis

Periode

1975 - heden

Genre

DJ, draaitafels, house

Online

Facebook
Officiële website

Pseudoniemen

100% Isis, DJ 100% Isis

DJ Isis

Met het draaien van louter hoogstaande danceproducties verwerft 100% Isis (geboren Isis van der Wel) uit Amsterdam al op jeugdige leeftijd faam, zowel in de Nederlandse als in de internationale dance-scene. Ze wordt op handen gedragen door tal van bekende Nederlandse DJ's, waardoor haar ster snel stijgt en zij al ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels

Genoemd in de biografie van

2004   DJ Ishtar
2009   Ellen ten Damme

Biografie DJ Isis

Met het draaien van louter hoogstaande danceproducties verwerft 100% Isis (geboren Isis van der Wel) uit Amsterdam al op jeugdige leeftijd faam, zowel in de Nederlandse als in de internationale dance-scene. Ze wordt op handen gedragen door tal van bekende Nederlandse DJ's, waardoor haar ster snel stijgt en zij al voor haar twintigste als DJ de wereld rondreist. Vanaf zomer 2006 kort ze haar naam af tot DJ Isis.

1992 - 1994

Omdat Isis van der Wel (geboren in de Bijlmer op 29 april 1975) al op jonge leeftijd aanleg voor muziek blijkt te hebben, gaat ze vanaf haar zesde op muziekles. Amper van de muziekschool af, koopt ze haar eerste houseplaat. Ze is dan twaalf. Al spoedig slaat ze aan het mixen. Op haar zestiende figureert Isis in de documentaire House? Gewoon… Uit Je Dak! (begin 1992) van Hans Polak voor VARA's Impact. Haar eerste publieke DJ-set vindt op haar zeventiende verjaardag plaats in Hotel de Ville te Leiden tijdens Koninginnedag. Twee maanden later, in de zomer van 1992, verwerft ze haar eerste vaste plek: in de Amsterdamse RoXY opent zij wekelijks HiTechSoulMovement, de avond van top-DJ Dimitri. Vanaf 1993 wordt Isis opgenomen in het vaste zaterdagavondteam van de RoXY. In Frankrijk raakt ze bekend vanwege optredens tijdens het Penguin Festival en het Festival Des Amplitudes, hetgeen zelfs leidt tot een vaste avond in de Parijse club Privilege.

DJ Dimitri

1995 - 1996

Isis staat aan de wieg van Chemistry te Amsterdam, waar zij jarenlang haar eigen draaiplek heeft en aldus bijdraagt aan de grote en inmiddels langdurige populariteit van deze clubnight. In 1996 draait ze op Dance Valley en het Duitse Mayday, het begin van een lange reeks internationale optredens. Het tv-merchandise label EVA (een samenwerkingsverband van EMI, Virgin en Ariola/BMG) brengt haar eerste mixalbum uit in januari 1996. Isis karakteriseert haar aanpak op de hoes van dit album met de zinsnede: 'We've selected some of those rare grooves that will make you feel the difference between unoriginal bullshit and the real thing!'. Het resultaat is een notering in de Nederlandse album top 10. In oktober 1996 verschijnt een tweede mixalbum van haar hand vol underground house, soul-techno, tribal en funky club music, dat ook de album top 10 haalt. Eén van de tracks hierop is een eerste eigen compositie van 100% Isis, die zij opneemt samen met Eric Nouhan. Met haar goede voorkomen en degelijke aanpak wordt zij in de media breed uitgemeten: de kranten, de tijdschriften, de radio en de tv lusten er pap van en overexposure dreigt.

1997 - 1998

Het label EVA wordt opgeheven, waardoor het bij twee mixalbums blijft. Isis treedt op tijdens steeds meer grote festivals, waaronder New Frontier, Amnesia (Ibiza) en The Love Parade (Berlijn). Ze is jaarlijks van de partij op Dance Valley en wordt ook gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen met een DJ-optreden tijdens de World Expo '98 in Lissabon. In 1998 doet zij ook een tournee door Indonesië van drie weken.

1999 - 2000

In 1999 treedt Isis op tijdens de geijkte dance festivals van Europa, maar ook tijdens de Love Parade in Tel Aviv. Tournees door Mexico en langs de Amerikaanse oostkust, alsmede een optreden in Tokyo maken van haar steeds meer een wereldreiziger. State Of Bliss wordt haar nieuwe clubnight in Amsterdam, iedere eerste zondag van de maand in de Supperclub, samen met Dimitri, 00-Kaap en Angelo. In 2000 doet 100% Isis een DJ-set op de Winter Music Conference in Amerika. Isis' moeder Ineke van der Wel-Markerink wordt in 2000 is burgemeester van Rijswijk.

2001

Met optredens tijdens Tornhout en Mysteryland houdt zij haar goede naam in ere. Voor de tweede keer treedt ze op tijdens de muziekbeurs Winter Music Conference in Miami. Het State Of Bliss label wordt opgericht. Najaar 2001 werkt 100% Isis aan een eerste album met eigen nummers. Tijdens het door ID&T georganiseerde Massive doet Isis een DJ-set in Groningen. In het kader van het Holland Festival doet Isis een live optreden in het Concertgebouw. Met draaitafel, sampler en keyboard interpreteert zij daar enkele partituren van John Cage.

2002

In het voorjaar verschijnt Reformation, Isis's derde mix-cd in tien jaar tijd. De plaat wordt deze keer uitgebracht via platenmaatschappij NEWS.

2003 - 2004

DJ Isis 100% Isis produceert muziek samen met de audiovisueel kunstenaar Piet Jan Blauw. De DJ runt haar eigen haar boekingskantoor Magma en het succesvolle evenement All Is One.

2005

DJ Isis Tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober lanceert 100% Isis in de Amsterdamse Sugar Factory haar eigen label All Is One. Met het label wil ze een brug slaan tussen diverse genres, waaronder techno, house, ambient en experimentele dansmuziek. De eerste uitgave is een EP met tracks van o.a. Dimitri & Piet Jan Blauw, Gijs van Klooster & Tommy van Huystee en de Fransman Taho.

2006

Vanaf augustus verandert DJ 100 % Isis haar artiestennaam en gaat ze verder als kortweg DJ Isis. In het najaar komt haar langverwachte dj mix uit die digitaal te downloaden is op www.djdomain.com. Tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober verschijnt de tweede EP van Isis' Label All is One die ze heeft gemaakt samen met muzikaal kunstenaar Piet Jan Blauw.

2007

DJ Isis Vanaf april staat het jaar voor de DJ in het teken van haar vijftienjarig jubileum. De aftrap van de jubileumtournee vindt plaats tijdens All Is One op 8 april in Paradiso. Isis staat 7 juli in de Deluxe Area's in de ArenA te Amsterdam tijdens het dansevenement Sensation White.

2008

Eenhoorn (september) is een uitgave op All Is One van DJ Isis samen met Piet Jan Blauw. De opnamen zijn al in 2005 gemaakt in de studio van Blauw te Hoorn.

2009

De tweede uitgave van Isis en Piet Jan Blauw op All Is One Records zijn de tracks Blandas en Ibiza Luna. Isis omschrijft het eerste, rustige nummer als elektronische barok. De titel van het stuwende Ibiza Luna verwijst naar een oude boerderij op Ibiza waar het nummer tot stand is gekomen. Op 5 mei reist de DJ samen met Ellen ten Damme als Ambassadeurs van de Vrijheid per helikopter door Nederland voor optredens tijdens de Bevrijdingsfestivals van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Roermond en Wageningen. Ten Damme speelt tijdens de uitvoering van Ibiza Luna mee op viool. Speciaal voor Bevrijdingsdag componeert Isis de tribal dance track Liberté, geïnspireerd is door hedendaagse minimal house. Op Liberté is de DJ voor het eerst ook te horen als zangeres. Isis treedt 12 december op tijdens een protestmanifestatie rondom de klimaattop in Kopenhagen. Naast een DJ-set geeft ze ook een VJ-show waarin beelden voorkomen van het internationale fotoagentschap NOOR.

Ellen ten Damme

2010

Ondersteund door onder meer Ellen ten Damme en rapper Def P wordt DJ Isis in februari in de Melkweg verkozen tot nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam. De DJ wil de uittocht van kunstenaars uit de hoofdstad een halt toeroepen door 'meer ruimte te creëren voor spontaniteit en flexibiliteit'. Een ander speerpunt is het aanstellen van een gemeenteambtenaar die zich fulltime moet bezighouden met de nacht.

2011

De DJ is nauw betrokken bij de organisatie van het Magneetfestival op de Oostpunt in stadsdeel Amsterdam-Oost. Het festivalterrein is van 19 augustus tot 11 september iedere dag open. Twee weekenden worden door de organisatie zelf geprogrammeerd, de overige dagen door externe partijen en vooral de bezoekers.

Discografie DJ Isis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Isis

Audio/Video DJ Isis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer