Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ JEAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Jean

Periode

1968 - heden

Genre

club, DJ, draaitafels, Eurohouse, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

DJ Jean

DJ Jean

Een van de bekendste housedeejays van Nederland en ambassadeur van discotheek iT.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels

Genoemd in de biografie van

1992   Da Juice
1995   Johan Gielen
1996   Peran
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

13-8-22, Dance Valley, Velsen-Zuid
26-8-22, Festival Strand, Utrecht

Biografie DJ Jean

Een van de bekendste housedeejays van Nederland en ambassadeur van discotheek iT.

1989

Jan Engelaar (Veenendaal, 7 mei 1968) a.k.a. DJ Jean wint de Nederlandse mix- en scratch-kampioenschappen.

1991

De deejay begint housemuziek te draaien op diverse parties en in clubs.

1995

Berlijn, Tel Aviv, Ibiza, Parijs, Oslo. Jean reist de hele wereld over om zijn draaikunsten te vertonen. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de samenstelling en productie van diverse iT-albums

1996

Wekelijks draait Jean clubhouse in de iT. Hij gaat samenwerken met collega-producer Peran. Het duo scoort meteen een rij clubhits. I Give My Life dringt zelfs door tot de landelijke tipparde. Ook maken ze een aantal remixen, onder andere voor Sylvester, PM Project, Full Intension., Lil' Louis en Airscape. De prestigieuze Dance Update Award wordt aan Jean uitgereikt. Hij is uitgeroepen tot beste clubdeejay van Nederland.

Peran

1997

De singles I'll Be Right There en Let Yourself Go doen het in heel Europa aardig. In Nederland behaalt Let Yourself Go de negenentwintigste plaats en verdwijnt na drie weken uit de hitlijsten.

1999

De Dance Update Award gaat wederom naar Jean. Het hele jaar door draait de deejay op vrijdagavond in de hoofdstedelijke iT. Onder de noemer MadHouse kunnen de bezoekers dansen op groovy house en clubtrance. Het is de meest populaire clubavond in Nederland. In juni wordt de iT echter gesloten in verband met harddrugs-overlast. Op zaterdag is de deejay tussen 19.00 en 21.00 uur (tijdens Van Diepen's Dance Department) op radio 538 te horen. DJ Jean bereikt een nummer 1 hitnotering met zijn single The Launch.

Wessel van Diepen

2001

De single Lift Me Up is een co-productie met de Klubbheads. De plaat bevat ondermeer een remix van Barthezz.

Bart Claessen

2002

DJ Jean Madhouse Version 2002 heet de nieuwe mix-cd van de DJ. De uitzendingen van DJ Jean voor Radio 538 zijn elke vrijdag tussen 23.00 en middernacht te beluisteren. De vele buitenlandse optredens brengen hem onder meer naar Johannesburg, Kuala Lumpur en Australië.

2003

Op 27 augustus verschijnt de single Supersounds. Als stunt vindt de presentatie plaats bij bezinestation Den Ruygenhoek.

2004

DJ Jean draait op feesten in Nederland, Ibiza, Tenerife, Mallorca, Kreta, Curaçao en Polen. In de zomer is de DJ ook op Dance Valley te zien. Op plaat verschijnen onder meer het elfde deel in de serie Madhouse en de single Every Single Day.

2006

DJ Jean DJ Jean verruilt zijn woonplaats Almere voor Amsterdam. Hij is op 11 februari een van de acts tijdens Trance Energy in Utrecht.

2007

Het volle tourschema brengt de DJ in Colombia (3 januari op het festival U4 Love & Heat), Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen en China. Eind maart stopt DJ Jean met zijn radioprogramma Mad House op Radio 538.

2008 - 2010

Elke vrijdag en zaterdagnacht tussen 02:00 en 04:00 heeft de DJ zijn eigen programma DJ Jean @ Work op SLAM!FM. Wekelijks kiest hij samen met de luisteraars de nieuwe DJ Jean Exclusive, de beste nieuwe uitgave die volgens de DJ een grote kans maakt om een dancehit te worden. Zijn singles Play That Beat (2008) en The Launch Relaunched (2009) worden hits in Nederland. De single New Dutch Shuffle (2010), met vocalen van MC Boogshe (Rachel Velberg uit Australië) en een videoclip met tulpen en een draaiorgel, blijft steken in de tipparade. In november 2010 maakt hij samen met zijn collega dj/producer Bas van Hees een remix van de track Use Somebody van Ben Saunders zoals gezongen in diens eerste auditieronde van de populaire talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4. In de eerste helft van december doet DJ Jean een tournee langs Bonaire, St. Maarten, Curaçao, Aruba en Suriname.

Ben Saunders

2011

De track Dubflavourz samen met DJ/producer Funkastarz behaalt de eerste plaats in de hitlijst van de Nederlandse downloadsite Dancetunes. Een van de optredens dit jaar is op het Rembrandtplein in Amsterdam tijdens de viering van Koninginnedag.

Discografie DJ Jean

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Jean

Audio/Video DJ Jean

Video DJ Jean

DJ Jean - Love Come Home
DJ Jean - Love Come Home
Dj Jean-Feel It
Dj Jean-Feel It
Dj Jean - Every single da...
Dj Jean - Every single day video
Dj Jean - Play That Beat ...
Dj Jean - Play That Beat (Official Music Video)
DJ JEAN OFFICIAL PROMO TR...
DJ JEAN OFFICIAL PROMO TRAILER 2010
DJ JEAN playing: DUBFLAVO...
DJ JEAN playing: DUBFLAVOURS @ BEVRIJDINGSFESTIVAL ASSEN 2011
DJ JEAN playing: DUBFLAVO...
DJ JEAN playing: DUBFLAVOURS @ SLAM FM - REMBRANDTPLEIN KONINGINNEDAG 2011
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
DJ JEAN playing: DUBFLAVOURS @ BEVRIJDINGSFESTIVAL ASSEN 2011

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer