Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ JURGEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

DJ, Eurohouse, trance

Online

Officiële website

DJ Jurgen

Als radiomedewerker begonnen deejay. De Delftenaar heeft in 1999 een grote hit met het nummer Better Off Alone.
Volledige biografie...

Bezetting

Jurgen Rijkers   draaitafels

Genoemd in de biografie van

1997   Pronti & Kalmani
1999   Pronti & Kalmani
1999   Vengaboys

Biografie DJ Jurgen

Als radiomedewerker begonnen deejay. De Delftenaar heeft in 1999 een grote hit met het nummer Better Off Alone.

1985

Jurgen Rijkers (Delft, 13 februari 1967) wil in eerste instantie radiopresentator worden. Hij werkt in de jaren tachtig bij Radio Stad Den Haag en vindt later emplooi bij Veronica's Drive In Show. Wat later werkt Rijkers voor de AVRO bij Radio 3. Hier doet hij productiewerk, spreekt hij jingles in en presenteert hij op maandagochtend het radiospelletje Razende Rijkers. Later werkt Jurgen als presentator in de nachtprogrammering van Radio 10 (in die tijd nog zonder het achtervoegsel 'Gold').

1992

Begin jaren negentig kan DJ Jurgen dankzij DJ Angelo aan de slag als clubdeejay in het Noord-Hollandse Bergen. Jurgen draait dan voornamelijk op zogeheten afterparty's.

DJ Angelo

1996 - 1998

In 1996 maakt DJ Jurgen zijn eerste houseplaatjes, die weinig stof doen opwaaien. Als Rijkers in Groningen een draaibeurt heeft, ontmoet hij het productieteam Pronti & Kalmani. Zij werken ook met onder meer Wessel van Diepen. DJ Jurgen heeft één van hun platen op zijn draailijst staan, dus het contact is gauw gelegd. Gedrieën beginnen ze nummers te maken. Tijdens een optreden van DJ Jurgen in de Amsterdamse club Escape worden deze uitgeprobeerd. Het nummer Better Off Alone blijkt het beste aan te slaan. Ze brengen de single uit onder de naam Alice Deejay.

Alice Deejay Pronti & Kalmani

1999

Eind maart belandt Better Off Alone in de Mega Top 100 en de Top 40. In de Dance Trends Top 30 haalt het plaatje een derde plaats. Inmiddels draait DJ Jurgen als vaste deejay in onder meer Escape en de Haagse club Asta. Ook doet hij incidenteel optredens in heel Europa.

2000 - 2004

De EP Higher And Higher (Remixes) uit 2000 bevat remixen door Dutch Force (Benno De Goeij) en Magica. De 12" One Step Away komt in 2002 uit bij het label Mo' Bizz. In de serie mix-cd's Compiled & Mixed verschijnen in 2000 zowel Volume 2 als Volume 3. De DJ maakt remixen voor de Britse groep Dubstar ( I (Friday Night), 2000), Nagano All Stars (Push It To The Limit, 2000), The Groovaholic's (Wake Up The Funk, 2000), Bas Kunnen (Desire, 2004) en Candee Jay (Back For Me, 2005).

Bas Kunnen

2005

Na een paar jaar studiostilte verschijnt op het label Yakuza de trance-EP Wicked Waves. De 12" bevat een remix door het Italiaanse kollectief T4L. Wicked Waves wordt onder meer opgepikt door DJ Dave Pearce die de track draait in zijn programma Dance Anthems op BBC Radio 1 en in de Syndicate, de grootste Britse danceclub in Blackpool. Vanaf augustus geeft DJ Jurgen samen met co-host Marjolein Visser invulling aan de ochtendprogrammering op Fresh FM met het programma Wake Up Fresh.

Discografie DJ Jurgen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DJ Jurgen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer