Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DA JUICE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Da Juice

Periode

1988 - 1995

Genre

house, producer, toetsinstrumenten

Pseudoniemen

Candy Rippers, Carçon, Lost Boys, Misfits

Da Juice

Eigenwijze Amsterdamse studio-unit met roots in electro, hiphop en house, gevormd door producer, componist en vocalist Yuri Dokter. Onder allerlei pseudoniemen - meestal in samenwerking met anderen - brengt hij veel danceproducties uit, zoals Candy Rippers, Misfits, Lost Boys, State Of Bliss en Carçon. Er verschijnen ook diverse remixen van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer, toetsinstrumenten

Biografie Da Juice

Eigenwijze Amsterdamse studio-unit met roots in electro, hiphop en house, gevormd door producer, componist en vocalist Yuri Dokter. Onder allerlei pseudoniemen - meestal in samenwerking met anderen - brengt hij veel danceproducties uit, zoals Candy Rippers, Misfits, Lost Boys, State Of Bliss en Carçon. Er verschijnen ook diverse remixen van zijn hand en hij produceert singles voor Patrick Kluivert en Nikky Nicole.

1988

Da Juice gaat van start met Humpin' als debuutsingle, op het dan al veel aanzien genietende Torso label van Boudisque.

1992

Da Juice De derde single van Da Juice - Hear the Angels - zorgt voor een doorbraak; een nummer dat van de RoXY in Amsterdam tot de Limelight in New York uitgroeit tot een favoriet. Met als gevolg dat platenmaatschappij RCA Da Juice in Amerika onder zijn hoede neemt. Da Juice schrijft een nummer voor de soundtrack van de film Cool World, de zomerhit met o.a. Brad Pitt en Kim Basinger. Da Juice brengt in die tijd regelmatig een bezoek aan Amerika en werkt daar samen met diverse internationale artiesten en celebrities zoals Derrick May, Stacey Pullen, Darryl Wynn en Joyce Simms. Ook in Nederland doet hij projecten met onder meer Nicky Nicole, Patrick Kluivert, The Good Girls, DJ Marcello, DJ Dimitri en DJ Jean. Hij verzorgt remixen voor onder meer Mathar (Indian Vibes), Armand van Helden (The Witchdoctor) en Chanelle (Work that Body).

DJ Dimitri DJ Jean

1993

Onder de naam Candy Rippers verschijnt Dokter bij BMG Ariola. Voor de eerste single (Feel 'N/Feel It) onder die naam werkt hij samen met Stacey Pullen en DJ Marcello. Op het label EU4IA van Boudisque verschijnt hij eerst als State Of Bliss met de 12" Be There In The Morning en iets later als Cafe d'Amsterdam met de single Keep Going. Die laatste produceert hij in samenwerking met Jeroen Krom.

1994

Een tweede Candy Rippers single verschijnt (Get It Up For Love), waarop Jaimy, Marcello en DJ EFX & Digit van de partij zijn. Bij Rhythm Records tekent Dokter onder het pseudoniem The Lost Boys, waarvan de 12" Hi verschijnt. Voor Nicky Nicole produceert hij samen met Darryll Wynn de single Funkee. Op het label EU4IA verschijnt hij als Garçon, opnieuw een samenwerking met DJ Marcello.

1995

Dat jaar markeert de laatste muziekproducties van Da Juice, in verband met de explosieve groei van zijn internetbedrijf Pulse Interactive. Als The Misfits verschijnt hij met de 12" Dum Dum Girl op alweer EU4IA. Ook is hij nog betrokken bij de productie van het nummer Boom Boom Boom van de Outhere Brothers. Yuri produceert voor Arcade ook nog een single van de beroemde voetballer Patrick Kluivert , maar na diens aanrijding in Amsterdam Noord, waarbij een dode valt, wordt de single door de platenmaatschappij gecanceled.

Discografie Da Juice

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Da Juice

Audio/Video Da Juice

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer