Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAEONIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - 2004

Genre

gothic

Pseudoniemen

Aeon

Daeonia

Donkere gothic uit Voorburg, geïnspireerd door o.a. The Sisters Of Mercy, The Tea Party, Nick Cave, David Bowie en Muse. De groep begint in 1993 onder de naam Aeon. De eerste demo ...The Dreaming Moment (1995) wordt uitgeroepen tot Demo van de Maand in Aardschok. Vlak na het verschijnen van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sebastiaan Verweij   drums
Jorrit Van Der Weide   toetsinstrumenten, zang
Eric Hazebroek   gitaar
Antoinette Legel   zang
Douwe De Wilde   basgitaar

Overige muzikanten

Louis De Roo   zang
Michael Bink   gitaar

Genoemd in de biografie van

2002   Malochia

Biografie Daeonia

Donkere gothic uit Voorburg, geïnspireerd door o.a. The Sisters Of Mercy, The Tea Party, Nick Cave, David Bowie en Muse. De groep begint in 1993 onder de naam Aeon. De eerste demo ...The Dreaming Moment (1995) wordt uitgeroepen tot Demo van de Maand in Aardschok. Vlak na het verschijnen van de tweede demo Morphic Lands (1997) verandert de groepsnaam in Daeonia. De tweede demo wekt interesse bij het Britse Candlelight. In 1997 brengt dat label Morphic Lands uit als mini-cd, pas na twee jaar later gevolgd door het volledige album Craven. Na het vertrek van de eerste zanger gaat de groep met nieuwe vocalist Louis de Roo in de winter van 2000 de studio in voor het tweede album Crescendo. De plaat wordt slecht gepromoot waardoor de verkoop tegenvalt. Teleurgesteld verlaten Louis de Roo en gitarist Michael Bink de band. Op de cd Cringe (2002) nemen toetsenist Jorrit van der Weide en gitarist Eric Hazebroek om beurten de vocalen voor hun rekening. Begin 2003 komt zangeres Antoinette Legel (ex-Malochia) de groep versterken. Niet lang daarna valt de band uit elkaar. Eric Hazebroek en Douwe de Wilde gaan verder met The Saturnine.

Discografie Daeonia

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Daeonia

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer