Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DANDRUFF!!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 1998

Genre

poppunk, rock

Dandruff!!

Groningse punkpopband met ex-Boegies gitarist Mark Tilstra in de gelederen. Na een succesvol debuutalbum tourt de band intensief door het land tot de vermoeidheid toeslaat. Pas na enige jaren komt het tweede en laatste album uit.
Volledige biografie...

Bezetting

Mark Tilstra   gitaar, zang
Jan Heddema   gitaar
Edwin Pot   basgitaar
Mark Regelink   drums
Tuppus Wanders   zang

Overige muzikanten

Jan Krol   gitaar

Genoemd in de biografie van

1990   Boegies
1994   Nerve
1995   Whipster
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dandruff!!

Groningse punkpopband met ex-Boegies gitarist Mark Tilstra in de gelederen. Na een succesvol debuutalbum tourt de band intensief door het land tot de vermoeidheid toeslaat. Pas na enige jaren komt het tweede en laatste album uit.

1991

Na het afscheid van pretpunkband De Boegies richt gitarist Mark Tilstra samen met Jan Heddema Dandruff!! op. Tuppus Wanders - hoesontwerper van de Boegies - laat zich overhalen om zanger van de nieuwe band te worden. Edwin Pot en Mark Regelink maken de band compleet. Voor het VPRO-programma Cover Een Smartlap maakt de band een eigen versie van Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry & De Rekels.

Boegies Corry en de Rekels

1992

Dandruff!! neemt de democassette Down And Depressed op. De demo valt in de smaak bij Jos Haijer en in het najaar verschijnt de debuut-cd bij het Friese label Top Hole: Four Fifteen-E. De titel verwijst naar een Amerikaanse politiecode voor een ordeverstoring. Tom Holkenborg (Nerve, later Junkie XL) produceert de cd, die lovend wordt ontvangen in de pers. Vergelijkingen met Hüsker Dü en The Ramones zijn niet van de lucht. Uit het album komt de single I'm Not Down voort.

Junkie XL Nerve

1993 - 1994

Dandruff!! tourt twee jaar lang intensief door Nederland, met nu en dan een uitstapje naar het buitenland. De band speelt onder meer in het voorprogramma van Pennywise, The Buzzcocks en Captain Sensible. Moe van het touren verlaat Jan Heddema de band. Hij richt zich onder meer op het produceren van locale groepen.

1995 - 1996

Ook de overige bandleden lijden aan oververmoeidheid en hoewel ze werken aan nieuwe nummers, komt er weinig van de grond. Gitarist Jan Krol, die Jan Heddema vervangt, zorgt voor een opleving. De band krijgt weer inspiratie.

1997

Op het kleine label Windmill Records van Heideroosjes-zanger Marco Roelofs verschijnt de tweede cd: SixEQUJfive. De naam verwijst naar een door Amerikanen opgevangen kreet van buitenaards leven. De cd wordt opgenomen in een voormalig bejaardenhuis in Hoogeveen. Opnieuw mogen de doorgewinterde punks rekenen op enthousiaste kritieken.

Heideroosjes

1998

Met een afscheidsconcert in juni houdt Dandruff!! op te bestaan.

2002

Vlak na de afronding van de opnamen voor het album Strange van de Groningse band Whipster pleegt producer Jan Heddema zelfmoord na een jarenlange strijd tegen psychische problemen.

Whipster

Discografie Dandruff!!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dandruff!!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer