Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAVID LIMPENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1971 - heden

Genre

arrangeur, componisten, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

David Limpens

Als zoon van arrangeur Fred Limpens is het David Limpens snel duidelijk dat hij ook de muziek in wil. Hij arrangeert onder meer voor Henk Wijngaard, Dennie Christian en Bertus Staigerpaip. Limpens werkt veel met regionale artiesten en speelt voor de lol in coverbands.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, toetsinstrumenten

Biografie David Limpens

Als zoon van arrangeur Fred Limpens is het David Limpens snel duidelijk dat hij ook de muziek in wil. Hij arrangeert onder meer voor Henk Wijngaard, Dennie Christian en Bertus Staigerpaip. Limpens werkt veel met regionale artiesten en speelt voor de lol in coverbands.

1971

David Limpens wordt geboren op 12 januari 1971 in Weert. Hij groeit op in een muzikaal nest. Zijn vader Fred Limpens is een bekende producer en arrangeur.

Fred Limpens

1978

Een nicht van Limpens is regieassistent van Wim Verstappen die in 1976 de film Pastorale '43 maakt. Verstappen zoekt twee jongetjes die de rol van boerenzonen willen spelen. David en zijn broer komen via hun nicht in contact met Verstappen en verschijnen zo op het witte doek.

1985

Hij leert drums en keyboards spelen en gaat ook zingen. Zijn vader helpt hem op weg, maar verder is hij autodidact. Hij neemt geen lessen en zal later ook niet naar het conservatorium gaan.

1993 - 1995

In 1993 gaat hij de Hbo-opleiding audiovisuele productie volgen in Sittard. Maar de studie biedt niet wat hij ervan verwacht. In het tweede jaar houdt hij het dan ook voor gezien. Via zijn vader komt hij in contact met mensen uit de muziekwereld en krijgt zo van platenmaatschappij Telstar de kans om arrangementen te schrijven. Een van zijn eerste opdrachten is om arrangementen te schrijven voor het compilatiealbum 35 Jaar van The Blue Diamonds.

The Blue Diamonds

1996

David Limpens brengt onder de naam Mister Cyber Sp@ce de single Surfing On Internet uit. De melodie van het nummer is afkomstig van een Duitse kinderserie die op televisie te zien is. In Duitsland wordt de melodie al door een band op plaat gezet en het nummer wordt bij onze buren een grote hit. Limpens hoopt met zijn versie ook succesvol te zijn in Nederland. De single wordt regelmatig gedraaid op de radio en Limpens is te gast bij Veronica's Call TV. Ondanks alle aandacht slaat het nummer niet bij het publiek aan.

1997 - 2000

In 1997 gaat hij voor de lol in de coverband Daddy Cool spelen. Bandleden van Daddy Cool hebben contact met Tamara Hoekwater en Birgit Ingen Housz, de zangeressen van Volumia! Limpens komt zo in contact met de twee zangeressen en neemt in 1997 het carnavalsnummer Heren Doe De Bril Omhoog met ze op. In 2000 bouwt hij in zijn appartement een homestudio waar hij naar hartelust kan experimenteren en opnemen.

2001

Nadat Daddy Cool ter ziel is gegaan gaat hij in 2001 bij de coverband Solid State spelen. Hij speelt keyboards en zingt de tweede stem. Ook dit is meer een hobbyproject, hoewel de band wel ambities heeft om in heel Nederland te spelen. Voor Dennie Christian arrangeert hij enkele nummers voor het album Voor Altijd.

Dennie Christian

2003 - 2004

Hij werkt veel met regionale bands en artiesten die zich verhuren voor feesten en partijen. Limpens arrangeert de muziekbanden waarmee ze het land intrekken.

Discografie David Limpens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video David Limpens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer