Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAVID-ALEXANDRE WINTER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

David-Alexandre Winter

Periode

04-04-1943 - heden

Genre

pop, songfestival, zang

Online

Website

Pseudoniemen

Allan Ellis, David-Alexandre Winter, Jaap Paardekoper, John van Doorn, John van Doorn, John Van Doren

David-Alexandre Winter

David-Alexandre Winter scoort in 1969 in Frankrijk een grote hit met de single Oh Lady Mary.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie David-Alexandre Winter

David-Alexandre Winter scoort in 1969 in Frankrijk een grote hit met de single Oh Lady Mary.

In bezetting van

Daddy's Act   zang
Jumping Pop-in   zang

1960 - 1968

De Amsterdammer Lion Kleerekoper ontmoet tijdens zijn baantje in de Bijenkorf Wim Ibo en samen werken ze aan liedjes voor het cabaret. Kleerekoper is enige tijd steward op een schip van de Holland-Amerika Lijn. Met zijn liedjes en een gitaar onder de arm reist hij de wereld over en treedt hij op in Engeland, Turkije en Israel. Terug in Nederland maakt de zanger deel uit van de band Daddy's Act en is hij onder de naam John van Doorn actief voor piratenzenders Veronica en Radio 227. Andere pseudoniemen van Kleerekoper in deze periode zijn John van Doren en Jaap Paardekoper. Hij brengt twee singles uit voor het label Philips.

Daddy's Act

1969

Kleerekoper wordt ontdekt door de Franse manager Norbert Aleman die hem in contact brengt met Leo Misser. Onder de naam David-Alexandre Winter (gedeeltelijk vernoemd naar een liedje van Charles Aznavour) brengt de zanger in maart de Oh Lady Mary uit, een bewerking van een Turks liedje. Oh Lady Mary gaat in Frankrijk meer dan een miljoen keer over de toonbank en behaalt de gouden status. Ook in de rest van Europa is de single een million seller.

1970

David-Alexandre Winter David-Alexandre Winter vertegenwoordigt met het liedje Je Suis Tombé Du Ciel het land Luxemburg tijdens het Eurovisie Songfestival dat plaatsvindt in Amsterdam. Het levert hem geen punten op.

1971

De zanger komt met Seda Aznavour (dochter van Charles Aznavour) in maart naar Nederland voor een gezamenlijk optreden in de Mounties Show.

1972 - 1978

De zanger trouwt met model Catherine Fefeu. Uit het huwelijk komen twee kinderen voort, waaronder dochter Ophélie die vanaf de tweede helft van de jaren negentig onder de naam Ophélie Winter in Frankrijk een bekend model, tv-presentatrice en zangeres is. In 1976 wordt het huwelijk ontbonden.

1979 - 2003

In 1979 emigreert de zanger naar de Verenigde Staten waar hij de liefde van zijn leven vindt en zich vestigt in Massachusetts.

2004

35 jaar na zijn grote hit laat Winter weer van zich horen met het dubbelalbum Nostalgie, een compilatie met 50 nummers uit zijn Franse carrière.

Discografie David-Alexandre Winter

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's David-Alexandre Winter

Audio/Video David-Alexandre Winter

Video David-Alexandre Winter

Oh Lady Mary / 1969
Oh Lady Mary / 1969
David Alexandre Winter : ...
David Alexandre Winter : Oh Lady Mary
David Alexandre Winter : ...
David Alexandre Winter : Je reviens vers vous
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
David Alexandre Winter : Oh Lady Mary

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer