Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE BOSWACHTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - 2004

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

De Boswachters

Pretband uit Kampen die met Het Bananenlied een mega-hit scoort en zich zo in de kijker speelt.
Volledige biografie...

Bezetting

Marco Hulsebos   basgitaar
Hans Hulsebos   zang
Robin Abma   gitaar
Ton Kerkhof   gitaar
Oscar Persijn   drums

Biografie De Boswachters

Pretband uit Kampen die met Het Bananenlied een mega-hit scoort en zich zo in de kijker speelt.

1997

Na een jaar of tien covers te hebben gespeeld richten de broers Hans en Marco Hulsebos (respectievelijk zanger en basgitarist) samen met de gitaristen Robin Abma en Ton Kerkhof en drummer Oscar Persijn in Kampen de feestband De Boswachters op.

1998

De Boswachters maken de single Jaldaldee (Maak Oe Eigen Muziek) en een live-cd Loerende Gevoar, die verschijnen bij Bunny Music.

1999

Bij Bunny verschijnt de single Het Bananenlied. De Boswachters kopen de banden terug van platenmaatschappij Bunny en brengen in eigen beheer zowel het eerste album als Het Bananenlied opnieuw uit. Met Het Bananenlied scoren zij een grote hit en krijgen derhalve landelijke bekendheid. Het nummer staat maar liefst twintig weken in de hitparade en bereikt een negende positie. Vooral op het podium weten De Boswachters met een mengeling van humor, dialectrock en meligheid een feestje te bouwen.

2001

De single Jannes, een ballad met strijkers, is een voorproefje op het album Overstag dat in april verschijnt. De single FC Stadion is bedoeld als clublied voor alle voetbalclubs in Nederland. Aan het eind van het jaar tourt de band langs voetbalstadions.

2002

De Boswachters verzorgen samen met Peter Jan Rens en de Eurokids een Sinterklaasshow. De groep doet mee aan de single Moedermelk van De Regiotappers.

2003

Het nieuwe album van De Boswachters verschijnt eind juli. De live-cd staat geheel in het teken van de Brengt De Gezondheid Ernstige Schade Tour. De tracks Wind In Mijn Haren en Kameleon zijn speciaal opgenomen voor de jeugdfilm De Kameleon.

Discografie De Boswachters

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video De Boswachters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer