Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE HAVENZANGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Havenzangers

Periode

1977 - 2011

Genre

amusementsmuziek, carnaval, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Die Hafensänger

De Havenzangers

Oorspronkelijk een zeer populaire vijfmansgroep uit Arnhem en Apeldoorn die al sinds het midden van de jaren '70 typisch Nederlandse feesten- en partijenmuziek maakt. Ze scoren grote hits met o.a. 's Nachts Na Tweeën en Daar Bij de Waterkant. De bezetting wisselt nogal eens en de laatste jaren bestaat de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Henk Pleket   gitaar, zang

Overige muzikanten

Eric Nijssen   basgitaar, zang
Harry Nijkamp   trompet
Hugo van Rijsewijk   accordeon, saxofoon
Erwin Schoemaker   trompet
Theo Van Londen   drums, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1948   Rob Peters (2)
1976   Tom Peters
1981   John van de Ven
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie De Havenzangers

Oorspronkelijk een zeer populaire vijfmansgroep uit Arnhem en Apeldoorn die al sinds het midden van de jaren '70 typisch Nederlandse feesten- en partijenmuziek maakt. Ze scoren grote hits met o.a. 's Nachts Na Tweeën en Daar Bij de Waterkant. De bezetting wisselt nogal eens en de laatste jaren bestaat de groep alleen nog uit Henk Pleket.

1972

De Havenzangers De voorloper van De Havenzangers is het top 40-orkest El Mondo Combo, dat door het gehele land op bruiloften- en partijen speelt.

1977

De Havenzangers worden opgericht. De eerste bezetting bestaat uit Henk Pleket (zang/gitaar),Theo van Londen (drums/zang), Hugo van Rijsewijk (saxofoon/accordeon), Frans van Londen (bas/zang) en Willem van de Brink (accordeon/keyboard). De Havenzangers scoren hun eerste hit met de single Aan Het Strand Stil En Verlaten. Het debuutalbum met dezelfde titel verkoopt 200.000 exemplaren in Nederland. Deze succesvolle single wordt drie opeenvolgende jaren gevolgd door een reeks aan hits.

1980

Van de Brink wordt vervangen door accordeonist/toetsenist Willem Mulder.

1984

Na een iets minder succesvolle periode besluit de groep een Engelstalige medley (De Country-Dans) op te nemen. De vrouw van een naar Canada geëmigreerde vriend vraagt een optreden van De Havenzangers voor haar verjaardag, waarop de groep naar het Noord-Amerikaanse continent vertrekt voor een aantal optredens voor Hollandse vrouwen die met Canadezen getrouwd zijn. Hoogtepunt uit die tournee is een optreden in het televisieprogramma Good Morning America. In 1987 en 1989 doet de groep opnieuw de Verenigde Staten en Canada aan.

1989

Onder de vlag van een nieuwe platenmaatschappij (CNR) scoren De Havenzangers een hit met Rome, We Komen, dat uitgroeit tot een lijflied voor de Nederlandse voetballiefhebber. Trompettist Harry Nijkamp voegt zich bij de band.

1990

De Gelderse groep heeft de smaak van voetbal te pakken en maakt in samenwerking met televisiepresentator Ron Brandsteder de cd Feest Met Oranje. Zij doen zelfs een nummer (Het Is Fijn In Italië Te Zijn) waar De Havenzangers het vocaal opnemen tegen voetballers Frank Rijkaard en Marco van Basten. Voor het albumTe land - Ter zee - en in 't Café krijgen de Havenzangers een Edison.

Ron Brandsteder

1991

De Havenzangers brengen een plaat uit met Spaanse meezingers met Nederlandse teksten (Fiësta). De groep treedt niet alleen op tijdens feesten en partijen, maar speelt ook regelmatig in verzorgingstehuizen en voor geestelijk of lichamelijk gehandicapten. De fanschare van De Havenzangers is erg trouw. De actieve fanclub bestaat uit zo'n driehonderd leden. De voorzitster is Paula Kreekel uit Apeldoorn.

1992

De Havenzangers breken met het management Leo Lukassen Entertainment B.V. De reden hiervoor is de vermeende financiële chaos bij het managementbureau. Pleket tekent een schuldbekentenis van twee ton.

1995

Harry Nijkamp verlaat de Havenzangers.

1998

Na een periode waarin hits uitblijven viert de groep haar twintigjarig bestaan met de release van de cd Vandaag Is Het Weer Een Feest, met de singles Vandaag Is Weer Zo'n Dag en Bij Ons In De Kantine Daar Werkt 'n Jacqueline. Na een jarenlange bodemprocedure bepaalt de rechter dat de band de twee ton schuld aan haar voormalige boekingsbureau moet betalen. Pleket zal deze schuld betalen. De overige bandleden hebben hun kortgeding tegen de ex-manager aangehouden. Dit geding was bedoeld om niet betrokken te raken bij de privéschuld van de zanger.

1999

Naast De Havenzangers runt Mulder zijn eigen studio Zap Media Productions waar hij commercials, jingles en herkenningsmelodieen maakt.

2001

De single Woeleboele is een bewerking van Wolly Bully van Sam the Sam and the Pharao's.

2002

Het vijfentwintigjarig jubileum wordt onder meer gevierd met een driedubbelcd waarop zestig nummers van De Havenzangers staan verzameld. Een van de cd's bevat gastbijdragen van grote namen uit de Nederlandse amusementsmuziek.

2003

Eind april worden Willem Mulder en Henk Pleket - de dan enige twee overgebleven Havenzangers - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

2004

De Havenzangers De Deurzakkers en De Havenzangers nemen gezamenlijk voor het EK voetbal twee nummers op. Wij Gaan Voor Rood Wit Blauw en Oranjebal In Portugal verschijnen eind april op cd-single. Bovendien touren De Deurzakkers & De Havenzangers door het land met een speciaal Oranje EK programma.

De Deurzakkers

2006

Voor carnaval brengt het duo de single Beter Piepen Dan Kraken uit. In het kader van het WK Voetbal in Duitsland verschijnt van De Havenzangers de single Hand In Hand Achter Oranje.

2007

Havenzanger Henk Pleket doet in februari mee aan het afslankprogramma De Afvallers Met Sterren bij SBS6. Willem Mulder gaat solo verder en brengt in april zijn eerste single Een Gouden Ster uit. Met zijn zoon Wesley vormt hij het feestduo Mulder & Mulder. Pleket gaat solo verder als Havenzanger Henk Pleket.

Mulder & Mulder Willem Mulder

2009

Bij Henk Plenet wordt kanker geconstateerd. Er volgt een lange periode van operaties en behandelingen.

2011

Eind augustus maakt de zoon van Henk Pleket bekend dat zijn vader nog maar enkele weken te leven heeft. Uiteindelijk overlijdt Pleket op zondag 23 oktober op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Apeldoorn.

Discografie De Havenzangers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Havenzangers

Audio/Video De Havenzangers

Video De Havenzangers

De Havenzangers - 's Nach...
De Havenzangers - 's Nachts na tweeën
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
De Havenzangers - 's Nachts na tweeën

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer