Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE LADING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron officiële website

Periode

1995 - 1997

De Lading

De Lading werd in 1995 opgericht door Thony met als doel, Nederlandstalige popmuziek met een geheel eigen sound. Dat dit niet onopgemerkt bleef bleek al snel: binnen 6 maanden had de band een platencontract op zak. De band tekende een contract bij EMI en bracht twee singels uit. De eerste single: ...
Volledige biografie...

Biografie De Lading

De Lading werd in 1995 opgericht door Thony met als doel, Nederlandstalige popmuziek met een geheel eigen sound. Dat dit niet onopgemerkt bleef bleek al snel: binnen 6 maanden had de band een platencontract op zak. De band tekende een contract bij EMI en bracht twee singels uit. De eerste single: Sara, en als tweede single: Als kleuren vervagen. Beide cd’s werden geproduceerd door Roy Beltman en gearrangeerd door Hans Hollestelle. De band werd door boekingsbureau Stand By Productions opgenomen in hun muziekantenstal. Bandleden: Zang: Thony van Oeveren Drums: Ollie v/d Heuvel Bas: Gert Koelewijn Gitaar: Leon van Dijk Toetsen: Guido v/d Kamp Later formatie speelde Thony in een formatie met Lucas Leenders (drums) en Peter Mohr (toetsen).

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Lading

Audio/Video De Lading

Video De Lading

De Lading - Als kleuren v...
De Lading - Als kleuren vervagen
De Lading - Sara (1996)
De Lading - Sara   (1996)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
De Lading - Sara   (1996)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer