Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE MAKKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Makkers bij de televisieshow 25 jaar Veronica top 40 in 1990.

Periode

1970 - 1974

Genre

Nederlandstalig

De Makkers

De groep begint als Sparklings in de jaren zestig als begeleidingsband van Ben Cramer en gooit het vanaf 1970 onder de naam De Makkers op Nederlandstalig repertoire en scoort met Zomerzon een grote hit. De band is ook verantwoordelijk voor het thema uit de jeugdserie Q en Q (1974-1976). Na ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Mulder   drums, zang
Wim Timmer   basgitaar
Henk Groeneveld   toetsinstrumenten
Bart van der Post   gitaar, zang

Biografie De Makkers

De groep begint als Sparklings in de jaren zestig als begeleidingsband van Ben Cramer en gooit het vanaf 1970 onder de naam De Makkers op Nederlandstalig repertoire en scoort met Zomerzon een grote hit. De band is ook verantwoordelijk voor het thema uit de jeugdserie Q en Q (1974-1976). Na het uiteenvallen van De Makkers gaan enkele groepsleden verder als vaste studiomuzikanten van Pierre Kartner en zijn Elf Provincien-stal. Op grote hits van Vader Abraham, Jacques Herb en Corry Konings spelen zij de begeleiding.

Discografie De Makkers

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Makkers

Audio/Video De Makkers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer