Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE MARTIJN SCHOK BOOGIE & BLUES BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Martijn Schok Boogie & Blues Band

Periode

2002 - heden

Genre

blues, boogie woogie, honky tonk

Online

Officiële website

De Martijn Schok Boogie & Blues Band

Martijn Schok is een gerenommeerd boogie woogie- en bluespianist. In zijn speelstijl is zijn bewondering te horen voor de pioniers van de Amerikaanse boogie woogie. Hij treedt met grote regelmaat op in Nederland en op jazz- en bluesfestivals in zowel Europa als de Verenigde Staten en deelt het podium met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten Kruijswijk   drums
Greta Holtrop   zang
Martijn Schok   piano
Sergei Shapko   contrabas
Thijs Verwer   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie De Martijn Schok Boogie & Blues Band

Martijn Schok is een gerenommeerd boogie woogie- en bluespianist. In zijn speelstijl is zijn bewondering te horen voor de pioniers van de Amerikaanse boogie woogie. Hij treedt met grote regelmaat op in Nederland en op jazz- en bluesfestivals in zowel Europa als de Verenigde Staten en deelt het podium met o.a. Big Joe Duskin, Bob Seeley, Little Willie Littlefield, Joe Hunter, Jaap Dekker, Hein van der Gaag, Rob Hoeke en Rob Agerbeek. In 2002 richt hij de Martijn Schok Boogie & Blues Band op met daarin onder meer zijn partner zangeres Greta Holtrop en saxofonist Rinus Groeneveld.

1989 - 1993

Martijn Schok (Arnhem, 1974) is vijftien als hij voor het eerst boogie woogie hoort. Enthousiast geworden door de vrolijke, swingende muziekstijl laat hij zijn klassieke pianostudie voor wat het is en maakt hij zichzelf de boogie woogie machtig. Zijn leermeester Martin van Olderen (redacteur van het muziekblad Boogie Woogie & Blues Collector) laat hem veel historische opnamen horen uit de ontstaansperiode van de boogie woogie. Tussen 1992 en 1997 studeert de pianist recht en economie aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

1994

Schok richt het Martijn Schok Boogie Woogie Trio op. De bezetting bestaat uit drummer Thijs Verwer en bassist Michel Mulder met als 'special guest' tenorsaxofonist Rinus Groeneveld.

1995 - 1999

De eerste cd Boogie Woogie Adventures wordt geproduceerd door Martin van Olderen en komt uit op diens gespecialiseerde Oldie Blues label, een sublabel van Munich Records. Op dit label worden ook platen uitgebracht van grote Amerikaanse legenden uit het genre, zoals Albert Ammons, Pete Johnson, Meade Lux Lewis, Jimmy Yancey, Blind John Davis, Lloyd Glenn en Champion Jack Dupree. Er volgen nog drie albums en vele optredens, onder meer tijdens het North Sea Jazz Festival. Aan de Universiteit van Amsterdam specialiseert Schok zich in het auteursrecht.

2000 - 2001

Na het overlijden van pianist Rob Hoeke wordt Martijn Schok uitgenodigd om mee te doen aan de Grand Piano Boogie Train, een Nederlandse theatershow met drie pianisten en twee concertvleugels dat al sinds 1995 langs de theaters trekt. Schok ontmoet Martijn Greta Holtrop die de presentatie van de theatershow verzorgt en ook meezingt. De twee vormen zowel privé als muzikaal een duo en samen treden ze op tijdens boogie- en bluesfestivals in onder meer Zwitserland, België, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Holtrop zingt daarnaast met vele andere grote namen uit de wereld van de boogie woogie, onder wie Bob Seeley, Charlie Booty, Jean-Paul Amouroux, Errol Dixon en Axel Zwingenberger.

2002

De pianist start de Martijn Schok Boogie & Blues Band met zangeres Greta Holtrop en saxofonist Rinus Groeneveld, ondersteund door contrabas en drums. De band is regelmatig te zien en te horen tijdens festivals in binnen- en buitenland, op de nationale televisie (Barend & van Dorp, Lijn 4 RTL4) en op regionale televisiestations in de Verenigde Staten.

2003

Het album Doing The Boogie Woogie van de Martijn Schok Boogie & Blues Band is opgedragen aan zijn onlangs overleden leermeester en producer Martin van Olderen. Op de cd zijn Thijs Verwer en Jan Flubacher te horen op respectievelijk drums en contrabas. Martijn Schok richt de Stichting Boogie Promotions Holland op. Het doel van de stichting is om boogie woogie en pianoblues te promoten in Nederland, onder meer door middel van het Internationale Boogie Woogie Festival Holland, dat jaarlijks meer dan duizend bezoekers trekt. In oktober wordt de pianist uitgenodigd voor het prestigieuze Masters Of Boogie Woogie festival in Detroit, met onder andere Henry Butler en Joe Hunter. Opnamen van dit festival zijn te zien in een documentaire over boogie woogie die op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden en uitkomt op dvd.

2005

De Martijn Schok Boogie & Blues Band De cd Boogie Woogie Piano is een soloplaat van Martijn Schok, speciaal geproduceerd voor het digitale pianola systeem van QRS Music Technologies in Buffalo in de staat New York.

Discografie De Martijn Schok Boogie & Blues Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Martijn Schok Boogie & Blues Band

Audio/Video De Martijn Schok Boogie & Blues Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer