Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE MUNCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - 1985

Genre

Nederlandstalig, rock

Pseudoniemen

Dorpsstraat de Munck

De Munck

Nederlandstalige rockband met ondermeer Jos van Woudenberg. Woudenberg is daarvoor actief als journalist bij Muziekkrant Oor (1976), stelt samen met Fer Abrahams de compilatie-lp Keihard & Swingend (1978) samen en voor Stichting Popmuziek Nederland de verzamelaar Uitholling Overdwars (1979) met opnamen van o.a. Doe Maar en Toontje Lager. In 1981 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Harm Wijntjes   basgitaar
Hans Boosman   drums
Paul Berding   saxofoon
Yolanda Zwartjes   zang
Marius Staring   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1979   The Scene
1983   Diesel
1983   Het Goede Doel
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie De Munck

Nederlandstalige rockband met ondermeer Jos van Woudenberg. Woudenberg is daarvoor actief als journalist bij Muziekkrant Oor (1976), stelt samen met Fer Abrahams de compilatie-lp Keihard & Swingend (1978) samen en voor Stichting Popmuziek Nederland de verzamelaar Uitholling Overdwars (1979) met opnamen van o.a. Doe Maar en Toontje Lager. In 1981 richt hij samen met Ron van de Brink het eigen label Egmond op waarop ook materiaal van De Munck op wordt uitgebracht. Na het uiteenvallen van De Munck in 1985 maakt Woudenberg in de periode 1985-1989 liedjes en de soundtrack voor de tekenfilmserie Star Street. Vanaf 1990 runt hij zijn eigen Studio Jos Van Woudenberg waar hij opnamen maakt voor radio- en televisiereclames, films (Two People, Analysis of a Seduction uit 1991 en Dagboek Van Een Zwakke Yogi uit 1993) en albums van o.a. Dirk Polak (Mecano), Worthless en het Amsterdamse Fonds voor de Kunst. Gitarist Marius Staring overlijdt in 2001.

Discografie De Munck

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video De Munck

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer