Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE SGEURVRETERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

garagerock, rhythm & blues

De Sgeurvreters

Amsterdamse/Haarlemse formatie die naar eigen zeggen 'zwarte rock & roll trash en r&b uit de jaren vijftig' maken. Hebben in het repertoire naast eigen nummers veel eigen bewerkingen van rhythm & blues-klassiekers.
Volledige biografie...

Bezetting

Paul C. Pollmann   drums, zang
Sjef Huurdeman   mondharmonica, zang
Martin Huurdeman   gitaar, zang
Arno Koel   basgitaar

Overige muzikanten

Theo Brouwer   basgitaar, zang
George Oostdijk   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1995   The Kliek

Biografie De Sgeurvreters

Amsterdamse/Haarlemse formatie die naar eigen zeggen 'zwarte rock & roll trash en r&b uit de jaren vijftig' maken. Hebben in het repertoire naast eigen nummers veel eigen bewerkingen van rhythm & blues-klassiekers.

1993

De Sgeurvreters wordt opgericht door de broers Martin en Sjef Huurdeman. Sjef Huurdeman is in 1979 medeoprichter van Stichting Popmuziek Kennemerland (SPK) en daarnaast bekend van het Haarlemse poppodium het Patronaat waar hij van 1985 tot 2001 programmeur is. De band mengt rock-'n-roll en rhythm & blues met cajun, blues en northern soul.

1994

Op de eerste single (op Jacaranda Records) staan de covers Morning Coffee van Rocking Sydney en Albert Washingtons Ramble. Martin Huurdeman speelt ook in Big Paulus, een band waarmee hij punkversies speelt van bekende pophits.

Big Paulus

1996

Voor de tweede single maakt Peter Pontiac een hoestekening. De band is onder meer te zien op het Warchild Podium tijdens Bevrijdingspop in Haarlem.

1997

Sjef Huurdeman verzorgt een gastbijdrage op het dubbelalbum Hard Wired In Ljubljana van de Amerikaanse band Dead Moon.

2006

De Sgeurvreters spelen in juni tijdens de stripdagen in het Patronaat te Haarlem. George Oostdijk (Jack of Hearts, Raggende Manne) is in deze periode bassist. Sjef Huurdeman is dit jaar voor het eerst programmeur van het festival Haarlem Jazzstad.

De Raggende Manne Jack Of Hearts

2007

Bassist George Oostdijk wordt vervangen door Arno Koel.

Discografie De Sgeurvreters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video De Sgeurvreters

Video De Sgeurvreters

The Sgeurvreters - 'Rambl...
The Sgeurvreters - 'Ramble' ('Hannes wordt 70 jaar'- Patronaat/Haarlem 23/12/2015)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Sgeurvreters - 'Ramble' ('Hannes wordt 70 jaar'- Patronaat/Haarlem 23/12/2015)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer