Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DECENNIUM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Decennium

Periode

1971 - heden

Genre

country rock

Online

Officiële website

Decennium

Venlose westcoast rockband, die haar inspiratie voornamelijk haalt uit muziek van Grateful Dead en Steve Miller.
Volledige biografie...

Bezetting

Niels Koster   gitaar, zang
Pieter Koster   gitaar, toetsinstrumenten, zang
Herm Klaassens   drums
Harry Witjes   percussie, zang
Karel Koster   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Sjaak Kessels   gitaar
Ger Brands   drums
Rob Bos   percussie, saxofoon, zang
René Kauffman   percussie

Biografie Decennium

Venlose westcoast rockband, die haar inspiratie voornamelijk haalt uit muziek van Grateful Dead en Steve Miller.

1971

Decennium wordt in Venlo opgericht. Het repertoire van de band bestaat uit stevige rock, waarin melodie en zang een belangrijke rol spelen.

1974

Een debuut op muziekkrant OOR's Groepenpresentatie leidt meteen tot de uitnodiging een uur lang in het Vara Tv Programma Nederpop zien te spelen. Vrij snel hierna tekent de band bij platenmaatschappij Killroy en verschijnt de debuut elpee Songs For The Sad Times. Ondanks deze bliksemstart met veel publiciteit en goede kritieken wordt de elpee geen verkoopsucces.

1975 - 1977

De band toert uitgebreid door Nederland en Duitsland. Een bezinningsperiode volgt. Hammond orgelspeler Frits van Uden stapt samen met Kessels uit de band. René Kauffman, Rob Bos, Harry Witjes en Karel Koster worden aangetrokken.

1980

De tweede elpee van Decennium, Highway Son, verschijnt in februari. De plaat wordt geproduceerd door Pierre Beckers en Erwin Musper van de band Partner. De band ziet dit als een nieuwe start van in het slop geraakt carrière. De elpee krijgt echter weinig publicitaire aandacht.

Erwin Musper Partner Pierre Beckers

1983

René Kauffman verlaat de band. In eigen beheer wordt de elpee Rock & Roll Spending In The Middle uitgebracht. Ook deze elpee wordt geen succes.

1984 - 2002

De groep wordt opgeheven. De gebroeders Koster richten samen met drummer Ger Brands de band Rope Dancer en vervolgens, nadat Ger Brands emigreert naar Spanje, Face To Face, welke laatste in 1989 wordt ontbonden. Koos Koster maakt ook deel uit van de Limburgs/Ierse folkrockband Paddy's Heavy Circus waarvan in 1998 het album Live : Where's Animal verschijnt.

2003

Decennium speelt incidenteel weer op de Nederlandse podia. De bezetting bestaat nu uit Pieter Koster (zang/gitaar), Harry Witjes (zang/percussie), Koos Koster (zang/basgitaar), Karel Koster (zang/toetsen), Rob Bos (zang/saxofoon), Niels Koster (zang/gitaar) en Herm Klaassens (drums).

2005

Ger Brands, de eerste drummer en medeoprichter van Decennium, overlijdt op 6 december in zijn woonplaats te Spanje op 56jarig leeftijd.

2009

Een registratie van het concert van Decennium in De Haandert te Tegelen wordt uitgebracht op dvd. De presentatie van Memories Live vindt in augustus plaats tijdens een optreden op de Venlose Parade.

2010

Op 15 april overlijdt saxofonist Rob Bos op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

2019

Sjaak Kessels,overlijdt op 19 december in zijn woonplaats Venlo aan de gevolgen van kanker. Kessels was de leadgitarist in de beginjaren van de band,

Discografie Decennium

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Decennium

Audio/Video Decennium

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer