Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DECISION D

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1986 - heden

Genre

white metal

Decision D

White-metalformatie, die naar Amerikaans model de muziek gebruikt om haar Christelijke levensovertuiging uit te dragen. Hetgeen overigens niet voorkomt dat de band aan interne problemen ten onder gaat.
Volledige biografie...

Bezetting

Edwin Ogenio   zang
Stijn Bollinger   gitaar
Peter Zaal   drums
Gerard Vanderree   basgitaar
Daniël Bootsma   gitaar

Overige muzikanten

Ronald-Jan Kleisen   basgitaar

Biografie Decision D

White-metalformatie, die naar Amerikaans model de muziek gebruikt om haar Christelijke levensovertuiging uit te dragen. Hetgeen overigens niet voorkomt dat de band aan interne problemen ten onder gaat.

1986 - 1991

Decision D wordt in Utrecht opgericht door jongeren die elkaar treffen in God's Pleasure, een alternatieve kerk waar hardrock en de verkondiging van het evangelie hand in hand gaan. God's Pleasure groeit in de jaren die volgen uit tot een divers centrum: kerk, postorderbedrijf, winkel en concertpodium. De eerste jaren ondergaat Decision D vele bezettingswisselingen en lijkt op de krakkemikkige demo's de boodschap belangrijker dan de muziek.

1992

Na enkele jaren is de definitieve bezetting een feit en komt de groep voor de dag met een professioneel debuutalbum, Razón De La Muerte. De CD is -overigens nog met Ronald-Jan Kleisen als bassist- opgenomen in de Duitse Delta-studio en bevat potige thrashmetal, waarin vooral Amerikaanse Bay Area-invloeden doorklinken.

1993

Vooral dankzij talrijke optredens klinkt de tweede CD Moratoria nog volwassener dan de eerste plaat. De band toert diverse malen door de Verenigde Staten, waar sprake is van een bloeiende relirock- en -metalscene. Moratoria verrast vanwege de exotische invloeden die in de muziek verwerkt zijn en die verwijzen naar de Curaçaose 'roots' van zanger Edwin Ogenio.

1995

Een rampjaar, zowel voor God's Pleasure als voor Decision D. De kerk komt in opspraak wanneer ex-leden voorganger Edwin Ogenio beschuldigen van psychologische dwang en uitbuiting. Het is uitgerekend de Evangelische Omroep die de mogelijke misstanden aan de kaak stelt. Mede als gevolg van al dit tumult ontstaan financiële problemen die er toe leiden dat God's Pleasure de deuren moet sluiten. The Last Prostitute is dan al uitgekomen, het is tevens het voorlopig laatste wapenfeit van Decision D. Ogenio raakt ook persoonlijk in de problemen en vertrekt naar Curaçao.

2009

Na veertien jaar afwezigheid keert Decision D terug. De band opereert vanuit Hollywood waar zanger Edwin Christiaan Ogenio woont met zijn Deense vrouw Sophia Evensen. Samen beheren ze The Institute Of Love, een educatieve website waar bezoekers kunnen leren over Gods onvoorwaardelijke liefde.

Discografie Decision D

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Decision D

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer