Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DICK SCHALLIES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

15-08-1928 - 04-10-2017

Genre

arrangeur, componist, piano

Dick Schallies

Dick Schallies is 32 jaar lang (1957-1989) pianist bij het Metropole Orkest. Als componist schrijft hij in 1959 het lied 'Een beetje', waarmee Teddy Scholten het Eurovisie Songfestival wint. Ook schrijft hij de muziek voor 'Wat een geluk' (Rudi Carrel, 1961). Verder tekent hij voor de arrangementen van 'Aan de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, piano

Genoemd in de biografie van

1955   Pieter W. Goemans
1959   Teddy Scholten
1960   Rudi Carrell

Biografie Dick Schallies

Dick Schallies is 32 jaar lang (1957-1989) pianist bij het Metropole Orkest. Als componist schrijft hij in 1959 het lied 'Een beetje', waarmee Teddy Scholten het Eurovisie Songfestival wint. Ook schrijft hij de muziek voor 'Wat een geluk' (Rudi Carrel, 1961). Verder tekent hij voor de arrangementen van 'Aan de Amsterdamse grachten' van Pieter Goemans. Zijn muziek voor de Rudi Carrell Show wordt bekroond met de Zilveren Roos van Montreux. In 1981 brengt hij het soloalbum 'Dialogue' uit. Hij krijgt er een Edison voor.

In bezetting van

Metropole Orkest   arrangeur, piano

Discografie Dick Schallies

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dick Schallies

Video Dick Schallies

Studio Hilversum: In memo...
Studio Hilversum: In memoriam Dick Schallies (1928-2017)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Studio Hilversum: In memoriam Dick Schallies (1928-2017)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer