Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DO-THE-UNDO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Do-The-Undo

Periode

2005 - 2008

Genre

pop, rock

Pseudoniemen

Do The Undo

Do-The-Undo

Do-The-Undo is de band van Anne Soldaat, de voormalige gitarist van Daryll-Ann.
Volledige biografie...

Bezetting

Anne Soldaat   componist, gitaar, tekstschrijver, zang
Henk Jonkers   drums
Matthijs van Duijvenbode   orgel, piano, zang
Reyer Zwart   basgitaar

Overige muzikanten

Dick Brouwers   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2006   Daryll-Ann
2006   Gem
2007   Johan
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Do-The-Undo

Do-The-Undo is de band van Anne Soldaat, de voormalige gitarist van Daryll-Ann.

2004 - 2006

Na het uiteenvallen van Daryll-Ann in 2004 fungeert gitarist Anne Soldaat als co-producer van Escapades, het tweede album van Gem. Verder maakt hij deel uit van de gelegenheidsformatie Bouillon en werkt hij in 2005 aan de muziek bij het prentenboek The Cat-A-Day-Tales. Do-The-Undo bestaat verder uit toetsenist Thijs van Duijvenbode, drummer Henk Jonkers (Fatal Flowers, Hallo Venray, 13) en bassist Dick Brouwers (Daryll-Ann, Ellen ten Damme, 13).

13 Daryll-Ann Ellen ten Damme Fatal Flowers Gem Hallo Venray

2007

Do-The-Undo speelt in januari op Noorderslag te Groningen. Bij Excelsior verschijnt in dezelfde maand het eerste, titelloze album met daarop klassieke gitaarrock met invloeden uit de jaren zestig en begin jaren zeventig. In februari vervangt Reyer Zwart bassist Dick Brouwers. Anne Soldaat levert in de zomer bijdragen aan het programma De Stratemaker Op Zee van Solo tijdens het rondtrekkende theaterfestival De Parade.

Reyer Zwart Solo

2008

Do-The-Undo staat in maart op SXSW in Austin, Texas. In mei volgt een optreden op het New Music West festival in Vancouver, Canada. Anne Soldaat is een van de vijf componisten die muziek maken voor het album Freeland bij de roman Vreeland van de Utrechtse auteur en popjournalist Jerry Goossens. De nummers op de cd worden uitgevoerd door de fictieve groep The Group.

2009

Vanaf het album In Another Life (april) is Anne Soldaat niet langer meer actief als Do-The-Undo, maar onder zijn eigen naam.

Anne Soldaat

Discografie Do-The-Undo

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Do-The-Undo

Audio/Video Do-The-Undo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer