Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DON DIABLO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Don Diablo

Periode

1980 - heden

Genre

big beat, DJ, draaitafels, producer, trance

Online

Officiële website

Pseudoniemen

2 Faced, Dahlio Bond, Divided, Don Diablo, Fast Forward, Mission One, Origin Unknown, Orion's Voice, The Raven, U-Turn

Don Diablo

Als dj draait Don Diablo gevarieerde sets waarin hij naast dance ook muziek verwerkt van bijvoorbeeld Basement Jaxx, Moloko, Lenny Kravitz, Run DMC en Nirvana. Hij reist de hele wereld over voor optredens in onder andere Groot-Brittannië, Australië, Japan, de Verenigde Staten, Brazilië en Israël. De variatie tijdens zijn optredens ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

2004   16Down
2005   Mason
2007   Lucien Foort
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Don Diablo

Als dj draait Don Diablo gevarieerde sets waarin hij naast dance ook muziek verwerkt van bijvoorbeeld Basement Jaxx, Moloko, Lenny Kravitz, Run DMC en Nirvana. Hij reist de hele wereld over voor optredens in onder andere Groot-Brittannië, Australië, Japan, de Verenigde Staten, Brazilië en Israël. De variatie tijdens zijn optredens komt ook tot uiting op zijn eigen plaatproducties. Don Diablo verzorgt remixen en maakt muziek voor films en commercials. Hij is maandelijks co-presentator van het radioprogramma Ministry Of Beats 3FM. Daarnaast doet de muzikant met enige regelmaat presentaties voor MTV.

1995 - 2001

Don Diablo (Pepijn Schipper, 1980) groeit op in het Drentse Schimmelarij. Vanaf zijn tiende maakt hij filmpjes. Hij is veertien als hij met elektronische muziek experimenteert en zijn eerste platen uitbrengt. In 1998 scoort Don Diablo zijn eerste Britse clubhit, wat hem een tournee oplevert langs de bekende Engelse clubs.

2002 - 2003

Don Diablo wordt full time actief als dj en producer. Tijdens zijn sets draait hij een eclectische mix van breakbeat, trance, punkfunk en rock. Hij reist de wereld rond voor optredens, van Zeumerpop te Voorthuizen tot een festival in Rio de Janeiro. Zijn catalogus groeit snel met zo'n zestigtal producties (onder meer op zijn eigen label Re-Fuel) waaronder enkele mix-cd's (The Sound Of Don Diablo, Impulz) en platen onder de namen Fast Forward (gabber), Origin Unknown, The Raven, Orion's Voice (met vocalist Dave Mitchell) en U-Turn (met producer Geert Huinink). Hij maakt remixen voor o.a. Vincent de Moor, Voidd, de Israëlische dj/producer Yahel, Svenson & Gielen, Sean Paul uit Jamaica en Laidback Luke.

Johan Gielen Laidback Luke Vincent de Moor

2004

In januari is Don Diablo een van de acts op het jaarlijkse Noorderslag in Groningen. Don is ambassadeur voor het project Dance4Life, een internationale organisatie ten behoeve van de strijd tegen aids en hiv. Bij het label ID&T verschijnt in het voorjaar zijn eerste artiestenalbum 2Faced, een gevarieerde plaat met dansvloergerichte popnummers. De cd bevat bijdragen van de bands 16Down en Dolorous Daze en vocalen van MC Marxman en de acteur Todd Rotondi uit de soapserie As The World Turns en de speelfilm Phileine Zegt Sorry. 2Faced gaat vergezeld van een dvd met het hele album in Dolby Surround, b-kantjes, videoclips, een komische documentaire en schetsen die het album niet hebben gehaald. De eerste twee singles van het album zijn de nummers Useless en Fade Away. Enkele van zijn Nederlandse optredens zijn op Extrema Outdoor en als afsluitende act tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen. Don Diablo maakt samen met Laidback Luke, Herr Arter en Terry Toner onderdeel uit van de voor de grap opgerichte The Ultimate DJ Boyband. De groep doet op 30 juli een eenmalig optreden in club Panama in Amsterdam.

16Down

2005

Don Diablo wordt als enige Nederlandse artiest genomineerd in de categorie Beste Electro/Punk Artiest voor de Release Dance Awards. Hij maakt de muziek voor de Nederlandse TMF en MTV Awards, de speelfilm Flirt van regisseur Jaap van Eyck, commercials (waaronder die van Nike) en de kindermusical Nanna S.O.S. Nanna van Speeltheater Holland. Samen met Geert Huinink maakt hij onder de naam Divided de singles Easy Lover (met een sample uit de gelijknamige hit van Philip Bailey & Phil Collins) en The Music, The People, met daarop, naar eigen zeggen, 'no nonsense feelgood' dance. Aan het eind van het jaar verschijnt op zijn eigen label Sellout Sessions de cd Sellout Sessions 01, een compilatie met naast eigen nummers ook tracks van Moby, The Killers, Hard-Fi, Armand van Helden en Plump DJ's. Samen met Roy Avni (promotor van Electronation) richt hij het label Middle of the Road Music op, een platform voor nieuwe talent.

2006

Don Diablo Don Diablo wordt genomineerd voor een 3FM Award in de categorie Beste Artiest Dance. Met de single Who's Your Daddy maakt de producer zijn debuut in de Nederlandse versie van Top Of The Pops. Samen met de Amerikaanse producer/remixer Jason Nevins maakt hij een remix voor de single Who Knew van de Amerikaanse zangeres Pink. Het nummer komt alleen uit in de Verenigde Staten. In New York werkt hij samen met Nevins aan zijn tweede artiestenalbum. Tijdens het Free Your Mind Festival in juni te Arnhem heeft Don Diablo zijn eigen podium. Dons broer en multi-instrumentalist Troy brengt het experimentele album Zaagsel uit op Rallehond Records. De single Never Too Late (To Die) wordt gebruikt voor de reclamecampagne voor de Amerikaanse animatiefilm Hoodwinked. Don Diablo is verantwoordelijk voor de muziek in de leader van Funniest Home Videos op de commerciële zender Talpa. De single I Need to Know (september) is een samenwerking met de Britse hiphopster en televisiepersoonlijkheid Shystie. De single wordt ook gebruikt voor de promotie van de Hollywoodfilm Snakes On A Plane met Samuel L. Jackson.

2007

De derde uitgave op Don Diablo's label Middle of the Road Music is Exceeder van de act Mason. De single behaalt de hitlijsten in Groot-Brittannië. Samen met Lucien Foort en Baggi Begovic lanceert Don Diablo de avond Twisted Cultures in Marcanti te Amsterdam. Twisted Cultures is een mix van muziekgenres in verschillende zalen of in één zaal. De eerste editie is op 21 september.

Lucien Foort Mason

2008

In oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, geeft Don Diablo in club Jimmy Woo een releaseparty naar aanleiding van Life Is A Festival, een vijftien track tellend album waar hij vier jaar aan heeft gewerkt. De cd bevat een combinatie van electro, pop, rock, funk, breakbeat en rap.

2009

Don Diablo Het toonaangevende Britse tijdschrift DJ Magazine vraagt Don Diablo om de cover-cd voor de maand april te mixen. Muziekblad New Musical Express noemt de single Hooligans (met de Britse vocalist Example) in de uitgave van 13 juni in het rijtje van tien platen die je die week moet horen. Hooligans belandt bovenaan de belangrijkste dance charts in Engeland. De track staat op de eerste plaats in de DMC Buzz Chart en ook in de top 3 in de Cool Cuts Chart van Music Week. Don Diablo is als enige Nederlandse artiest geprogrammeerd op Glastonbury, het grootste popfestival in Engeland. Hij staat daar op de afsluitende zondag op het West Dance podium. Behalve Glastonbury is de DJ in de zomer ook te zien op de eerste editie van het EH1 Festival op 15 augustus in The Royal Highland Centre in Schotland en 30 augustus als onderdeel van het Nederlandse podium tijdens het dancefestival Creamfields in Daresbury, Cheshire. Im het najaar gaat hij op tournee door Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië.

2010 - 2011

De producer maakt remixen voor onder anderen The Chemical Brothers (Swoon), Ou Est Le Swimming Pool (These New Knights) en Gorillaz (Superfast Jellyfish). De samenwerking met zanger Martina Sorbara van de Canadese electropopgroep Dragonette resulteert in de single Animale en de 33ste plaats in de single Top 100. De producer lanceert op 11 juni 2011 in Paradiso zijn eigen concept Hooligans. Zijn collega-hooligans op die avond zijn Martina Sorbara en DJ The Flexican, en de 'muzikale chaos' bestaat uit een mix van electrojack, dubstep, indiepop en zelfs klassieke muziek. In de definitie van Don Diablo zijn hooligans 'mensen met een ongeremde passie voor iets waar zij blindelings voor gaan en zichzelf helemaal in verliezen.' De single Mezelluf (zomer 2011) is zowel Nederlands- als Engelstalig. Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober tekent Don Diablo een contract bij het Britse Columbia Records. Zijn internationale debuutalbum verschijnt daar in de loop van 2012. Na ADE reist de DJ met Hooligans naar Australië voor een tournee van drie weken. Via Thailand, Vietnam, Zuid-Korea en Singapore keert hij in november terug in Nederland.

2012

De hoofdrol in de video voor de single Make You Pop, een samenwerking met de Amerikaanse producer Diplo, wordt gespeeld door zanger Rinus en zijn vriendin. Don Diablo schrijft de single M1 Stinger (december) samen met de Britse muzikant Sting. De Zweedse zangeres Noonie Bao verzorgt de vocalen.

Zanger Rinus

2013

Don Diablo is verantwoordelijk voor de muziek die te horen is tijdens de aftiteling van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis. De film draait vanaf 23 september met succes in de Nederlandse bioscopen. De producer verliest enkele jaren aan werk voor zijn volgende album wanneer zijn computer inclusief back-up crasht. ‘Ik ben alles kwijt. Alle muziek waar ik aan gewerkt heb is weg, net als alle opnames van muzikanten die ik heb opgenomen. (…) Het voelt alsof mijn huis is afgebrand,’ vertelt hij op 20 november in de talkshow RTL Late Night van Humberto Tan.

Discografie Don Diablo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Don Diablo

Audio/Video Don Diablo

Video Don Diablo

Don Diablo feat. Noonie B...
Don Diablo feat. Noonie Bao - M1 Stinger
Diplo & Don Diablo - Make...
Diplo & Don Diablo - Make You Pop || Official Video ft. Zanger Rinus
Hooligans Never Surrender...
Hooligans Never Surrender (New Video!)
Don Diablo - Mezelluf (Of...
Don Diablo - Mezelluf (Official Video)
Don Diablo - Useless (Vid...
Don Diablo - Useless (Videoclip) (DVD Quality)
Don Diablo - Blow
Don Diablo - Blow
DON DIABLO - WHO'S YOUR D...
DON DIABLO - WHO'S YOUR DADDY (OFFICIAL VIDEO) (OUT NOW)
Don Diablo ft. Bizzey - T...
Don Diablo ft. Bizzey - This Way (Too Many Times)
Don Diablo - Mezelluf (Co...
Don Diablo - Mezelluf (Coming soon!)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Don Diablo - Blow

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer