Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELIZE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

EliZe

Periode

1982 - heden

Genre

pop, tieneridolen

Online

Officiële website

EliZe

Zangeres EliZe begint haar carrière in het koor van Kinderen Voor Kinderen. Eind 2004 brengt ze haar eerste solosingle Shake uit, opgenomen met de Deense producers Peter Hartmann en Jan Langhoff. Haar Eurodance slaat aan bij een jeugdig publiek. Voordat haar tweede, volwassener klinkende album More Than Meets The Eye ...
Volledige biografie...

Bezetting

Elise van der Horst   zang

Genoemd in de biografie van

2005   Jim

Biografie EliZe

Zangeres EliZe begint haar carrière in het koor van Kinderen Voor Kinderen. Eind 2004 brengt ze haar eerste solosingle Shake uit, opgenomen met de Deense producers Peter Hartmann en Jan Langhoff. Haar Eurodance slaat aan bij een jeugdig publiek. Voordat haar tweede, volwassener klinkende album More Than Meets The Eye (2009) verschijnt, is eliZe als presentatrice actief voor het dansprogramma So You Think You Can Dance op RTL5.

1982 - 2003

Elise van der Horst (Utrecht, 22 juli 1982) groeit op in Bussum. Van haar achtste tot haar vijftiende zingt ze in Kinderen Voor Kinderen. Ze zingt solo in o.a. de nummers Poster (Kinderen Voor Kinderen 16) en Het Tietenlied (Kinderen Voor Kinderen 17). Na anderhalf jaar bij het musicalkoor Non Stop neemt ze deel aan de Kinderen Voor Kinderen Theatertour. Daarna is ze actief als achtergrondzangeres bij het VARA Kindersongfestival. Ze krijgt zangles van Jorine Samson en doet mee aan musicaluitvoeringen van Chicago en Les Miserables.

Kinderen Voor Kinderen

2004 - 2006

Elise start onder de naam EliZe een solocarrière. Ze gaat in Denemarken de studio in met producers Peter Hartmann en Jan Langhoff die onder meer met de groep Aqua hebben gewerkt. Het eerste resultaat van de samenwerking is de single Shake (oktober 2004) die op Radio 538 wordt uitgeroepen tot Dancesmash. Meerdere singles volgen, maar het debuutalbum laat enkele jaren op zich wachten. De zangeres levert ondertussen een gastbijdrage in het duet We've Got Tonight op het album Dance With Me (2005) van Jim. Het eerste album In Control van EliZe verschijnt pas in oktober 2006. De plaat heeft niet het verwachte verkoopsucces, maar wordt wel genomineerd voor een TMF Award in de categorie Beste Vrouwelijke Artiest Nationaal.

Jim

2007

EliZe werkt aan haar tweede album. Daarnaast presenteert ze bij kindertelevisiezender Jetix het programma Kids Top 20. Voor Assepoester En De Keukenprins (april), de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Happily N'Ever After, spreekt de zangeres de stem in van hoofdpersonage Ella. In mei wint EliZe een Kids' Choice Award in de categorie Beste Zanger/Zangeres. De zangeres is een van de acts tijdens het door rapper Ali B samengestelde concert Petje Af, op 15 juni tijdens het Festival Mundial in Tilburg. Het concert staat in het teken van de Plan-campagne 'Stop geweld tegen kinderen wereldwijd'. Het debuutalbum In Control komt ook uit in Japan, China en de Filippijnen. Half oktober reist de zangeres naar Azië voor optredens.

2008

Eind oktober start bij clipzender MTV de zesdelige serie Because I Am A Girl, waarin zangeressen eliZe, Giovanca en Dennis zich samen met drie Nederlandse meiden inzetten om een toekomstdroom van een meisje in een ontwikkelingsland te verwezenlijken. Voor de serie reist eliZe naar Colombia waar ze jongeren spreekt over tienerzwangerschappen. Samen met lokale deelneemster Edna componeert ze een lied dat gebruikt wordt voor een theatervoorstelling. De zangeres is in het najaar ook zeven weken op RTL5 te zien als presentatrice in het dansprogramma So You Think You Can Dance.

2009

EliZe De single Can't You Feel It (maart) is een productie van het duo Hi_Tack (Koen Groeneveld en Addy van der Zwan). Voor de bijbehorende videoclip reist eliZe naar Los Angeles waar ze wordt bijgestaan door de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty. Voor haar tweede album More Than Meets The Eye (juni) schrijft de zangeres een groot deel van de autobiografische getinte teksten.

Hi_Tack

Discografie EliZe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's EliZe

Audio/Video EliZe

Video EliZe

eliZe - Can't You Feel It...
eliZe - Can't You Feel It (Official Music Video)
Classic : eliZe - Shake (...
Classic : eliZe - Shake ( Videoclip 2004 )
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
eliZe - Can't You Feel It (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer