Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERIK ARBORES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Erik Arbores in 2011

Periode

04-08-1997 - heden

Genre

trance

Online

YouTube

Erik Arbores

De in Schiedam woonachtige Erik van der Boom (Rotterdam, 4 augustus 1997) is veertien jaar jong als hij in september 2011 onder de naam Erik Arbores zijn eerste EP Take It uitbrengt met daarop naast het titelnummer ook de tracks Bliss en Transit. Arbores krijgt nationale bekendheid vanwege zijn optreden ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2011   Esmée Denters

Biografie Erik Arbores

De in Schiedam woonachtige Erik van der Boom (Rotterdam, 4 augustus 1997) is veertien jaar jong als hij in september 2011 onder de naam Erik Arbores zijn eerste EP Take It uitbrengt met daarop naast het titelnummer ook de tracks Bliss en Transit. Arbores krijgt nationale bekendheid vanwege zijn optreden in een uitzending van het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Hij is daar te gast omdat hij op zijn dertiende eindexamen gymnasium heeft gedaan en een prijs heeft gewonnen voor een profielwerkstuk over kwantummechanica. Het wonderkind laat in de uitzending door hem zelf geproduceerde trance horen en wekt daarmee interesse bij Armin van Buuren. De producer biedt hem een contract aan bij Zouk Recordings, een sublabel van Armada Music. Eind september staat Take It op de eerste plaats van de hitlijst op de Nederlandse site van iTunes. Een week na de release wordt de producer vermeld in het toonaangevende Amerikaanse Billboard Magazine. Tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober 2011 maakt hij zijn DJ-debuut op Armada Night in de Passenger Terminal. Zijn tweede optreden is op 1 december tijdens het uitverkochte Dance4Life in de Heineken Music Hall. In het jaaroverzicht 2011 van iTunes Nederland wordt Erik Arbores in de categorie dance verkozen tot Nieuwe Artiest Van Het Jaar. In november 2012 brengt hij samen met zangeres Esmée Denters een track uit ten behoeve van dance4life, de organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder hiv en aids. Arbores is ook ambassadeur van dance4life.

Discografie Erik Arbores

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Erik Arbores

Audio/Video Erik Arbores

Video Erik Arbores

Erik Arbores performing a...
Erik Arbores performing at Dance4Life Event 2/12/2011 [DUTCH ONLY]
Introducing Erik Arbores,...
Introducing Erik Arbores, "Take It EP"
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Introducing Erik Arbores, "Take It EP"

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer