Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERWIN ROMMERT WEERSTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Erwin Rommert Weerstra

Erwin Rommert Weerstra is geboren in 1987. Opleiding Hij werd op zevenjarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij studeert daar nu piano bij Kamilla Bystrova en orgel bij Jos van der Kooy. Hij volgde master classes bij o.a. Ton Koopman, Jan Kleinbussink, Naum Grubert en Theo Loevendie en ...
Volledige biografie...

Biografie Erwin Rommert Weerstra

1987

Erwin Rommert Weerstra is geboren in 1987.


Opleiding

Hij werd op zevenjarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij studeert daar nu piano bij Kamilla Bystrova en orgel bij Jos van der Kooy. Hij volgde master classes bij o.a. Ton Koopman, Jan Kleinbussink, Naum Grubert en Theo Loevendie en compositielessen bij Roderik de Man en Daan Manneke.


Composities

In 1994 was hij één van de winnaars van een door de VPRO uitgeschreven compositiewedstrijd. In 2001 behaalde hij de eerste prijs bij de landelijke finale van het Prinses Christina Compositie Concours met Een verkeerd walsje. Op 28 januari 2005 werd Pick up, voor declamatie, piano en elektronica, uitgevoerd in het Korzo Theater in Den Haag.


Prijzen

Hij won prijzen op verschillende concoursen (o.a. het Petrof Concours, het Stichting Jong Muziektalent Nederland Concours 1998, het Rijnlands Muziek Concours, het Orgelconcours Flevoland voor Jongeren). In 2000 won Erwin Weerstra het Internationale Steinway Concours en werd hij tweede bij de finale van het SJMN-concours. Op 2 mei 2004 werd hij voor de tweede keer eerste bij het Steinway Pianoconcours, nu in de hoogste leeftijdscategorie.

2005

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Erwin Rommert Weerstra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer