Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EUROPE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1982 - 1984

Genre

symfonische rock

Europe

Europe is een symfonische rockband, door toetsenist/componist Ton Scherpenzeel en gitarist Johan Slager opgericht nadat Kayak in 1982 uit elkaar gaat. Zanger van Europe is John Philipp uit Sfinx. Samen met producer Gerrit-Jan Leenders gaat de band in december 1982 studio Bandstand te Hilversum in. Op het eerste en enige, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Johan Slager   gitaar
Ton Scherpenzeel   achtergrondzang, percussie, toetsinstrumenten
John Philippo (1)   gitaar, saxofoon, synthesizer, zang
Bert Veldkamp   achtergrondzang, basgitaar
Roger Wollaert   drums, percussie

Genoemd in de biografie van

1982   Kayak
1982   Ton Scherpenzeel
1983   Taurus

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

23-6-22, Tons of Rock, Oslo

Biografie Europe

Europe is een symfonische rockband, door toetsenist/componist Ton Scherpenzeel en gitarist Johan Slager opgericht nadat Kayak in 1982 uit elkaar gaat. Zanger van Europe is John Philipp uit Sfinx. Samen met producer Gerrit-Jan Leenders gaat de band in december 1982 studio Bandstand te Hilversum in. Op het eerste en enige, titelloze album wordt de lijn van Kayak doorgetrokken. De Nederlandse Europe moet vooral niet worden verward met de gelijknamige Zweedse hardrockband.

Discografie Europe

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Europe

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer