Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FAKKELTEITGROEP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2007 - 2013

Pseudoniemen

FTG

Fakkelteitgroep

De Fakkelteitgroep (ook wel afgekort als FTG) is een groep met muzikanten uit met name Oost-Nederland. Belangrijke kracht zijn de mensen rond de hiphopgroep Opgezwolle. Ook hebben zij hun eigen sublabel Fakkelteit bij TopNotch.
Volledige biografie...

Bezetting

A.R.T.   producer
Dries Bijlsma   producer
Sticks   rap
Rico   rap
Typhoon   rap
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Boef en de Gelogeerde Aap   producer, rap
Freez   rap
Rosco   rap
Zo Moeilijk   rap
Seven League Beats   producer

Genoemd in de biografie van

2006   Boef en de Gelogeerde Aap

Biografie Fakkelteitgroep

De Fakkelteitgroep (ook wel afgekort als FTG) is een groep met muzikanten uit met name Oost-Nederland. Belangrijke kracht zijn de mensen rond de hiphopgroep Opgezwolle. Ook hebben zij hun eigen sublabel Fakkelteit bij TopNotch.

2005 - 2007

In 2005 is er dankzij het succes van Opgezwolle een enorme belangstelling voor Nederlandse hiphop. Er start een uitverkochte tournee door Nederland onder de naam Buiten Westen met Typhoon, Jawat, Duvelduvel, Opgezwolle en Kubus. In de zomer van dat jaar breken ze de tent af op Lowlands. Je zou kunnen zeggen dat Buiten Westen de voorloper is van de Fakkelteitgroep. In 2007 brengt Opgezwolle hun derde album uit Fakkelteit. Sticks, rapper van Opgezwolle, krijgt zijn sublabel bij Topnotch wat ook Fakkelteit heet. Het debuutalbum van rapper Typhoon, ook afkomstig uit Zwolle, komt uit bij TopNotch onder het sublabel Fakkelteit.

Duvelduvel Opgezwolle Typhoon

2008 - 2013

In 2008 sluit Zo Moeilijk zich aan bij de Fakkelteitgroep. In dat zelfde jaar houdt Opgezwolle op te bestaan. Sticks en Rico uit de groep gaan samen en beatmaker A.R.T en met rappers Typhoon en James door als de Fakkelbrigade. In 2009 brengen zij hun album uit. De Fakkelteitgroep heeft een eigen website waar zij cd's en merchandise van de diverse muzikanten uit de groep verkopen en concerten promoten. Er sluiten zich meer muzikanten aan bij de groep. In 2009 sluit het duo Boef en de Gelogeerde Aap zich aan. De Fakkelteitgroep breidt uit met rappers, beatmakers en krijgt ook een huisfotograaf Herb Alfonso.

Boef en de Gelogeerde Aap Fakkelbrigade Sticks

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Fakkelteitgroep

Audio/Video Fakkelteitgroep

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer