Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FEDDE LE GRAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

DJ, draaitafels, electro, house, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

F.L.G., FLG

Fedde le Grand

DJ Fedde le Grand is onder meer bekend van de succesvolle clubavonden onder de naam Sneakerz. Hij produceert zelf housetracks met een akoestisch gevoel. Onder de naam F.L.G. brengt hij voornamelijk electro uit. Zijn single Put Your Hands Up 4 Detroit behaalt in november 2006 de eerste plaats in de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1988   Hardwell
2006   DJ Chuckie
2008   Firebeatz
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Fedde le Grand

DJ Fedde le Grand is onder meer bekend van de succesvolle clubavonden onder de naam Sneakerz. Hij produceert zelf housetracks met een akoestisch gevoel. Onder de naam F.L.G. brengt hij voornamelijk electro uit. Zijn single Put Your Hands Up 4 Detroit behaalt in november 2006 de eerste plaats in de Britse hitparade.

1998 - 2000

Geïnspireerd door Masters At Work and Mousse T begint Fedde le Grand zijn DJ-carrière in de Danssalon te Eindhoven. Hij draait daar twee jaar lang als vaste DJ op de zondagavonden voor voornamelijk homopubliek. Daarna reist hij langs Nederlandse clubs, zoals Panama, de Escape en de Love Boat te Amsterdam, Jackies, Thalia, Discotheque en Now & Wow in Rotterdam, De Rechter in Eindhoven en tijdens Extrema. Ook buiten Nederland is Fedde le Grand een veelgevraagde DJ met optredens in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Rusland, Griekenland en Israël.

2001 - 2006

Vanaf 2001 werkt Fedde le Grand aan eigen producties. Zijn eerste eigen release, onder de naam F.L.G., is de Electronic EP op Flamingo Recordings, een coproductie met Robin M en met bijdragen van Funkerman (Ardie van Beek). Overige eigen platen komen uit op labels als Little Mountain Recordings (het label van Sander Kleinenberg), Influence, Work en op de Britse labels CR2 Records en Toolroom. Le Grand maakt remixen voor o.a. Anita Kelsey (Every Kiss, 2004), Erick E (Boogie Down, 2005 en The Beat Is Rockin', 2006), Funkerman (The One, 2005), Olav Basoski (Proper Tunes, 2006) en Camille Jones (The Creeps, 2006). De DJ is regelmatig te gast in het danceprogramma Ministry Of Beats op 3FM. Put Your Hands Up 4 Detroit (2006), een electrotrack met vocalen van McGee, wordt officieel gekozen tot 'the summer anthem of Ibiza 2006'. De single behaalt in november de eerste plaats van de hitparade in Engeland en is ook een grote dancehit in Nederland, België, Duitsland en Australië. De hiphopformatie D12 uit Detroit (bekend van hun werk met Eminem) maakt een vocale versie van de hit. Le Grand maakt een remix voor Robbie Williams' single Bongo Bong/Je Ne T' Aime Plus.

ErickE Olav Basoski Sander Kleinenberg

2007

In maart start de DJ een tournee door Australië en vanaf mei doet hij een tour door Amerika. Fedde le Grand wint drie prijzen tijdens de uitreiking van de International Dance Music Awards op de Winter Music Conference in Miami. Hij is niet alleen Best Breakthrough Solo Artist, maar valt ook in de prijzen met zijn hit Put Your Hands Up For Detroit in de categorieën Best Breaks/Electro Track en Best Underground Dance Track. Op 31 maart ontvangt hij ook een Danish Dance Award. Fedde le Grand is op 7 juli een van de optredende artiesten tijdens Live Earth in het Westerpark te Amsterdam waarbij aandacht gevraagd wordt voor het klimaatprobleem. Speciaal voor dit evenement schrijft hij het nummer Mirror070707 Anthem. Het festival wordt live uitgezonden door Nederland 3 en 3FM. Op dezelfde datum staat Le Grand op het hoofdpodium in de ArenA te Amsterdam tijdens het dansevenement Sensation White. Tijdens de tiende editie van de DJ Awards op Ibiza wint Fedde Le Grand in de categorie Breakthrough. Le Grands remix van Let Me Think About It, gezongen door de Deense zangeres Ida Corr, komt terecht in de top 3 van de Britse hitparade en is daarmee de derde grote Britse hit voor de producer binnen een jaar tijd. In de jaarlijkse Top 100 van het invloedrijke Britse DJ Mag behaalt Le Grand de 22ste plaats waarmee de DJ wordt uitgeroepen tot de Highest New Entry oftewel de hoogste nieuwe binnenkomer. Dit jaar verschijnt onder de naam The Flamingo Project de single Take No Shhhhhhhh.

2008

Fedde le Grands clubhit Put Your Hands Up For Detroit wordt gemixt met Madonna's nummer Music tijdens de opening van haar liveshows. De Amerikaanse zangeres vraagt Le Grand een remix te maken van haar single Give It 2 Me, die in juli zal verschijnen. Na Junkie XL is Fedde Le Grand de tweede Nederlander die een remix maakt voor Madonna.

Junkie XL

2009

Het titelnummer van Le Grands debuutalbum Output (september) wordt gebruikt in de promovideo's van de OUTPUT World Tour en de Flamingo Nights en door de DJ onder meer gedraaid tijdens het Ultra Festival op 27 maart in Miami. De eerste single van het album verschijnt in mei: Scared Of Me, met vocalen van Mitch Crown en een remix door de Nederlandse producer Hardwell (Robbert van de Corput). Ook op de single Let Me Be Real (augustus) is de stem van Mitch Crown te horen. Een van de remixen van deze fusie tussen pop en dance wordt gemaakt door Kraak & Smaak.

Kraak & Smaak

2010

De single Back & Forth bevat vocalen van MC Mr. V. uit New York (echte naam: Victor Font), die Fedde Le Grand kent van de Winter Music Conference in Miami in 2008. Le Grand reist opnieuw de wereld rond voor optredens. Hij draait onder meer in Las Vegas en Chicago (januari), Lausane, Lyon, Munich, Bangkok en Jakarta (februari), Sao Paulo en Miami (maart), Casablanca, Berlijn, Boedapest, Birmingham en Düsseldorf (april), Hong Kong, Singapore, Québec, Toronto, Seattle en San Francisco (mei), Ibiza, Londen, Los Angeles en Broek op Langendijk. De DJ is net klaar met zijn set op de Love Parade, in Duisburg op 24 juli, wanneer bij de ingang van het festivalterrein 20 mensen worden doodgedrukt in de mensenmassa. Via Twitter betuigt hij zijn medeleven aan de slachtoffers. De wereldtournee wordt in juli en augustus voortgezet met optredens in onder anderen Engeland, Frankijk, Turkije, Libanon, Italië, Zwitserland, Duitsland, Griekenland, Spanje, België, Macedonië en Roemenië. Aan het eind van het jaar verschijnt op One More Tune, een nieuw sublabel van Warner, een remix door Fedde Le Grand van de hit Missing uit 1995 van het Britse duo Everything But The Girl.

2011

De track Autosave is een samenwerking met de Duitse producer Patric la Funk (Patrick Farago), opgenomen in de nieuwe studio van Fedde le Grand. De DJ draait deze zomer onder meer op het Mystery Land Festival. Le Grand staat 26 oktober in het voorprogramma van de Britse band Coldplay tijdens hun show op een groot plein in het centrum van Madrid.

2012

Fedde Le Grand is een van de Nederlandse acts tijdens de eerste Amerikaanse editie van Sensation White, eind oktober in het Barclays Center in Brooklyn, New York.

2013

Naast Fedde le Grand staan tien andere Nederlandse acts geprogrammeerd op het Ultra Music Festival. Dit grote Amerikaanse dancefestival vindt plaats in Miami op de twee laatste weekenden van maart. De single Where We Belong is een samenwerking tussen de houseproducer en de Haagse rockers van Di-rect. De single wordt in oktober gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event.

Di-Rect

Discografie Fedde le Grand

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Fedde le Grand

Audio/Video Fedde le Grand

Video Fedde le Grand

Fedde Le Grand vs. Sultan...
Fedde Le Grand vs. Sultan & Ned Shepard ft. Mitch Crown - Running (Festival Mix)
Fedde Le Grand - Put Your...
Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer