Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FELICIA VAN DEN END

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

21-05-1986 - heden

Genre

fluit, klassiek

Online

Officiële website

Felicia van den End

Fluitiste Felicia van den End heeft haar eigen manier om zich voor te bereiden op een concert. Ze begint 's ochtends vroeg aan haar studie om na elk uur even een pauze te nemen. Geen telefoon, geen email maar even lopen of iets lezen. Zodoende heeft ze al gauw een ...
Volledige biografie...

Instrumenten

fluit

Genoemd in de biografie van

2007   Gwyneth Wentink
2007   Karin Strobos
2008   Daria van den Bercken

Biografie Felicia van den End

Fluitiste Felicia van den End heeft haar eigen manier om zich voor te bereiden op een concert. Ze begint 's ochtends vroeg aan haar studie om na elk uur even een pauze te nemen. Geen telefoon, geen email maar even lopen of iets lezen. Zodoende heeft ze al gauw een hele dag nodig voor vier uur studie. Een studie die echter beloond wordt met een tien met onderscheiding.

1986 - 2002

Felicia van den End wordt 21 mei 1986 geboren te Zeist en begint op haar tiende met fluitspelen. In 1998 wordt Van den End toegelaten in de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium waar ze gaat studeren bij Abbie de Quant. Als snel krijgt ze een plek als fluitiste in het Domstad Jeugd Orkest. Zowel in 1997 als in 1998 wint Felicia van den End de eerste prijs bij het Nationaal Fluitconcours. In 2002 gaat Van den End op tournee door Japan.

Abbie de Quant

2003 - 2004

Felicia van den End wordt benoemd tot 'Jong Muziektalent van het jaar'. Tevens wint zij de eerste prijs bij het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en wederom een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Een optreden in de Carnegie Hall in New York is het gevolg. En nog een eerste prijs, deze keer bij het internationale fluitconcours Jeunesses Musicales in Boekarest. Tot slot van dit jaar krijgt Van den End de 'Essent Music Award' voor jong talent toegewezen.

2005

In 2005 gaat zij in Parijs studeren aan het Conservatoire National de Supérieur bij Pierre-Yves Artaud. Ook vinden er dit jaar optredens plaats met het Gustav Mahler Jugend Orchester en het Gustav Mahler Academy Orchestra.

2006 - 2007

Van den End speelt in het Nationaal Jeugd Orkest. Ze vervolgt haar studie bij Florence Delépine, volgt piccololessen bij Pierre Dumail en sluit in 2007 haar studie af met de hoogst haalbare cijfers. Bij Patrick Gallois volgt ze masterclasses in de Accademia Musicale Chigiana in Siena en ook bij Philippe Bernold in Nice en Emmanuel Pahud.

2008 - 2010

In de concertserie Het debuut speelt Felicia van den End samen met pianiste Daria van den Bercken. Met mezzosopraan Karin Strobos en pianiste Daria van den Bercken wint ze de publieksprijs in de deze serie. Daarnaast speelt ze duo's met harpiste Gwyneth Wentink en vormt ze een trio met harpist Anton Sie en altvioliste Emlyn Stam. Ook wordt Van den End aangenomen als stagiaire in het Opera orkest van Zürich. In augustus 2009 is Van den End samen met violiste Frederieke Saeijs 'Young artist in residence' van de NJO Muziekzomer in Gelderland. In oktober 2009 ontvangt ze de Elisabeth Evertsprijs voor jong talent.

Daria van den Bercken Frederieke Saeijs Gwyneth Wentink Karin Strobos

2011

Van den End sluit haar postgraduate studie in Geneve af bij Jacques Zoon. Ze verschijnt regelmatig in concertzalen in Nederland en het buitenland zoals in de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten, Duitsland en Frankrijk. Felicia van den End is lid van het New European Ensemble dat zich richt op het uitvoeren van hedendaagse muziek.

Jacques Zoon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Felicia van den End

Audio/Video Felicia van den End

Video Felicia van den End

DCMM Archives: Felicia va...
DCMM Archives: Felicia van den End & Eildert Beeftink at the DCMM 2009
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
DCMM Archives: Felicia van den End & Eildert Beeftink at the DCMM 2009

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer