Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FIREBEATZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

house

Online

Facebook
Officiële website

Firebeatz

Firebeatz is het producersduo Tim Smulders en Jurre van Doeselaar.
Volledige biografie...

Bezetting

Tim Smulders   draaitafels, producer
Jurre van Doeselaar   draaitafels, producer

Biografie Firebeatz

Firebeatz is het producersduo Tim Smulders en Jurre van Doeselaar.

2008 - 2009

Smulders en Doeselaar ontmoeten elkaar tijdens hun studie music production aan de Rockacademie in Tilburg. Ze delen dezelfde passie voor elektronische muziek. In de zomer van 2008 brengen ze hun eerste housetracks uit: Speak Up en We're Going Back. De nummers worden opgepikt door onder meer de radiostations Radio 538 en SLAM!FM. In de muziek worden invloeden verwerkt uit hiphop, drum 'n' bass en big beat. Hun muziek belandt ook op de draaitafels van DJ's Fedde Le Grand, Roger Sanchez en Funkerman. Het duo wordt in 2009 uitgenodigd voor de zomerfestivals Rockit (Maarssen), Free Your Mind Festival (Arnhem) en Zomerkriebels (Utrecht).

Fedde le Grand

2010 - 2012

Firebeatz tekent in 2010 bij Flamingo Recordings. De track Hidden Sound, een samenwerking met de Tilburgse producer JoeySuki (Joey Lelieveld), wordt gedraaid door onder anderen Swedish House Mafia, David Guetta, Dirty South, Laidback Luke, Chris Lake en Chocolate Puma. Het nummer verschijnt op diverse dancecompilaties en haalt de zevende plaats in de top 100 van de Amerikaanse website Beatport. De housebeats in It's Like That 2011 worden aangevuld met hiphopsamples. De track wordt begin 2011 geüpload en bereikt dankzij onder meer DJ Steve Angello van Swedish House Mafia een groot publiek. De twee producers tekenen een contract bij Spinnin' Records. Just One More Time Baby (2012), een coproductie met Chocolate Puma, wordt op BBC Radio 1 gedraaid door DJ Pete Tong. Een van de populairste clubtracks van het duo is Dear New York (samen met producer Schella), met een scherpe baslijn en een sample van de Beastie Boys. Dear New York behaalt de tweede plaats in de top 100 van Beatport. Firebeatz maakt op verzoek remixen voor internationale artiesten, onder meer voor Flo Rida (Turn Around), Timbaland (Amnesia), James Blunt (Dangerous), Sean Paul (She Doesn't Mind) en P!nk (Blow Me).

Chocolate Puma Laidback Luke

2013

Ook het nummer Gangster doet het goed in de hitlijst van Beatport. Ding Dong is een samenwerking met Bobby Burns (Bart Ruitenbeek) die verschijnt op het label Musical Freedom van DJ Tiësto. De twee producers treden wereldwijd op en touren door de VS (met Sander van Doorn) en Australië. In de zomer staan ze onder meer op Ibiza en het festval Tomorrowland in België. Het optreden op het hoofdpodium tijdens Electric Zoo in New York gaat op het laatste moment niet door, omdat de laatste dag van het festival wordt afgelast na het overlijden van twee bezoekers. Firebeatz draait 1 september wel in de New Yorkse Roseland Ballroom. Na remixopdrachten voor Justin Timberlake (Suit & Tie) en Calvin Harris en Ayah Marar (Thinking About You) maakt Firebeatz een remix voor Rihanna. Voor deze Amerikaanse zangeres bewerken ze de single What Now, afkomstig van haar album Unapologetic. Firebeatz krijgt een singlecontract aangeboden bij Def Jam Records, een van oorsprong Amerikaans hiphoplabel.

DJ Tiësto Sander van Doorn

Discografie Firebeatz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Firebeatz

Audio/Video Firebeatz

Video Firebeatz

Firebeatz & Schella - Dea...
Firebeatz & Schella - Dear New York (Original Mix)
Firebeatz - Disque (Out N...
Firebeatz - Disque (Out Now)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Firebeatz - Disque (Out Now)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer