Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANK NOYA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

TROS Sesjun 1992 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

12-11-1933 - 30-10-2016

Genre

basgitaar

Frank Noya

Bassist Frank Noya is bij het grote publiek vooral bekend als muzikant uit het kinderprogramma 'De Film van Ome Willem' (1974 tot 1989). Edwin Rutten (Ome Willem) wordt hierin begeleid door een orkestje waarvan de leden 'geitenbreiers' heten. Noya krijgt de bijnaam 'papjesgeitenbreier' omdat hij Ruttens vraag 'Lusten jullie bloemkool?' ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, contrabas

Biografie Frank Noya

Bassist Frank Noya is bij het grote publiek vooral bekend als muzikant uit het kinderprogramma 'De Film van Ome Willem' (1974 tot 1989). Edwin Rutten (Ome Willem) wordt hierin begeleid door een orkestje waarvan de leden 'geitenbreiers' heten. Noya krijgt de bijnaam 'papjesgeitenbreier' omdat hij Ruttens vraag 'Lusten jullie bloemkool?' steevast beantwoordt met: 'Met een papje! Met een papje!' Verder is Noya jarenlang begeleider van vele Nederlandse artiesten in talloze radio-, tv- en theaterproducties.

In bezetting van

Neerlands Hoop   basgitaar
Pumpkin   basgitaar

Discografie Frank Noya

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frank Noya

Audio/Video Frank Noya

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer