Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FRANS BRONZWAER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1945 - heden

Genre

singer-songwriter

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Richard Neal

Frans Bronzwaer

Zanger/gitarist Frans Bronzwaer (Heerlen, 1945) is jarenlang actief onder de naam Richard Neal. Hij begint in 1961 zijn muzikale carrière met tweelingbroer Jan in de band The Interpreters. Onder de naam Py-Set speelt de band vanaf 1966 nummers van onder anderen The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix en Cream.
Volledige biografie...

Biografie Frans Bronzwaer

Zanger/gitarist Frans Bronzwaer (Heerlen, 1945) is jarenlang actief onder de naam Richard Neal. Hij begint in 1961 zijn muzikale carrière met tweelingbroer Jan in de band The Interpreters. Onder de naam Py-Set speelt de band vanaf 1966 nummers van onder anderen The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix en Cream. Op de solosingles Take Me To The Water (1971) en You Make Me Feel A Special Kind Of Man (1972) wordt Bronzwaer begeleid door Py-Set met de bandleden Jan Bronzwaer (drums), George Hundscheidt (bas) en Ferdinand Bakker (gitaar, later naar Alquin). In 1976 wordt de groep uitgebreid met Roel Spanjaard. Frans Bronzwaer is ook als gastmuzikant te horen op andermans platen, zoals het album Op Goed Geluk van Loeki Knol uit 1977. Daarnaast produceert hij platen, onder meer de lp On Mission (1982) van de rockabillygroep Liberators. Een jarenlange samenwerking met de klassiek opgeleide gitarist Marcel Graus leidt tot de jazzy albums Storytelling (2003) en Talk To Me (2006). Richard Neal krijgt opnieuw belangstelling dankzij De Nacht Van De Nederpop op 3 mei 2008 uitgezonden door de NPS op Nederland 3. Naar aanleiding van deze aandacht verschijnt in 2009 Song On The Shelf, een cd met 22 nummers uit de periode 1971-1981. Frans Bronzwaer heeft zijn eigen Twin Studio in Brunssum.

Discografie Frans Bronzwaer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Frans Bronzwaer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer