Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FROMMERMANN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website Frommermann

Periode

2005 - heden

Genre

a cappella/vocal groups, klassiek

Online

Officiële website
Facebook

Frommermann

Vocaal ensemble Frommermann zingt close harmony met gevoel voor humor, van klassieke stukken tot volkse liedjes en sentimentele hits. Het ensemble is vernoemd naar Harry Frommermann, de Duitse zanger die in 1927 het Berlijns ensemble Comedian Harmonists oprichtte. De mannen van Frommermann worden wel eens omschreven als 'Meesters van de ...
Volledige biografie...

Biografie Frommermann

Vocaal ensemble Frommermann zingt close harmony met gevoel voor humor, van klassieke stukken tot volkse liedjes en sentimentele hits. Het ensemble is vernoemd naar Harry Frommermann, de Duitse zanger die in 1927 het Berlijns ensemble Comedian Harmonists oprichtte. De mannen van Frommermann worden wel eens omschreven als 'Meesters van de Oude Lichte Muziek'. Het ensemble is uniek in zijn soort met een elegante mix van humor en melancholie, charmante klasse en ontwapenende eenvoud op vocaal en muzikaal topniveau, aldus De Volkskrant.

2005

Tijdens het Grachtenfestival speelt Frommermann de voorstelling 'De stilte aan stukken' in een regie van de acteur Peter Blok. Deze hommage aan de Comedian Harmonists is bedoeld als eenmalig optreden maar wordt door de pers en het publiek zo enthousiast ontvangen dat de heren besluiten door te gaan. Al snel volgen vele optredens.

Grachtenfestival Peter Blok

2006 - 2007

Het jaarlijkse Koninginnedagconcert op Paleis Noordeinde in Den Haag wordt in 2006 verzorgd door Frommermann en bijgewoond door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Ook vindt er in Nederland een tournee plaats met de voorstelling 'De stilte aan stukken'.

2008

Dit seizoen is Frommermann te zien en te horen met het theatrale concert 'Holland-Amerika Lijn', een voorstelling gewijd aan Nederlandse en Amerikaanse muziek uit de jaren 30 en 40. Het concert wordt begeleid met filmbeelden van de regisseur Michael Helmerhorst. Tevens dit jaar vindt er een optreden plaats tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam.

2009

In maart verzorgt Frommermann twee concerten in de Kleine Komedie in Amsterdam, met als gasten de acteurs Peter Blok en Gijs Scholten van Aschat. Beide concerten zijn uitverkocht. Op 4 mei geeft Frommermann een concert in het kader van de Dodenherdenking in het Concertgebouw te Amsterdam.

Gijs Scholten van Aschat Het Concertgebouw

2010

Wederom een tournee door Nederland: ditmaal met de voorstelling 'Betoverende jaren 30', waarin de zindering van het donkere decennium wordt herleefd.

2011 - 2012

De voorstelling 'Pak aan!' in een regie van Karel de Rooij (bekend als Mini van het duo Mini & Maxi) en regisseur Hans Minnaert gaat in 2011 in première. Vertolkt worden onder andere werken van Charles Aznavour, Wolfgang Amadeus Mozart, Vader Abraham en Johann Sebastian Bach. Daarnaast vindt in 2011 de première plaats van 'FrommerFranz', een hommage aan de Oostenrijkse componist Franz Schubert, in een regie van bas-bariton Marc Pantus. De cd 'Boum!', geproduceerd onder hun eigen label Frommermann Records, wordt uitgebracht in samenwerking met het klassieke muziek label Harmonia Mundi.

Vader Abraham

2013

Met de voorstelling 'Classified', geregisseerd door de acteur Bart Oomen, geeft Frommermann zijn muzikale en theatrale visie op de wereld van onderzoekscommissies en parlementaire enquêtes. Vanwege de lovende reacties van de pers en het publiek besluit Frommermann om in het najaar de voorstelling 'FrommerFranz' opnieuw uit te voeren.

2014

In december komt Frommermann met de voorstelling 'FrommerKerst'.

Discografie Frommermann

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frommermann

Audio/Video Frommermann

Video Frommermann

Frommermann @ Kunststof T...
Frommermann @ Kunststof TV 220209
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Frommermann @ Kunststof TV 220209

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer