Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FROSTPARADE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Frostparade

Periode

1997 - heden

Genre

lo-fi, synthi

Frostparade

Frostparade is het eenmansproject van Auke van der Wielen, woonachtig in Amsterdam. Op het label Living Room Records brengt hij cassettes en cd's uit en levert hij bijdragen aan compilaties. Zijn popliedjes op synthesizers en gitaar laten invloeden uit de new wave horen. Frostparade maakt ook opvallende covers zoals Boys ...
Volledige biografie...

Bezetting

Auke van der Wielen   basgitaar, gitaar, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2002   Human Alert

Biografie Frostparade

Frostparade is het eenmansproject van Auke van der Wielen, woonachtig in Amsterdam. Op het label Living Room Records brengt hij cassettes en cd's uit en levert hij bijdragen aan compilaties. Zijn popliedjes op synthesizers en gitaar laten invloeden uit de new wave horen. Frostparade maakt ook opvallende covers zoals Boys Boys Boys van Sabrina en Walk Like An Egyptian van The Bangles. Van der Wielen speelt sinds 2002 basgitaar in de punkband Human Alert.

Discografie Frostparade

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Frostparade

Audio/Video Frostparade

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer