Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FUTURE WORLD ORCHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1987

Genre

synthi

Online

Officiële website

Future World Orchestra

Twents synthesizerduo dat in de eerste helft van de jaren '80 een aantal singles en albums uitbrengt. Op de albums Mission Completed (1982) en Turning Point (1983) staat een mix van synthesizermuziek, prog en pop. Na 1985 gaat Robert Pot solo verder onder de naam Future World Orchestra.
Volledige biografie...

Bezetting

Robert Pot   synthesizer

Overige muzikanten

Gerto Heupink   synthesizer

Genoemd in de biografie van

1981   Bernard Oattes

Biografie Future World Orchestra

Twents synthesizerduo dat in de eerste helft van de jaren '80 een aantal singles en albums uitbrengt. Op de albums Mission Completed (1982) en Turning Point (1983) staat een mix van synthesizermuziek, prog en pop. Na 1985 gaat Robert Pot solo verder onder de naam Future World Orchestra.

1980 - 1981

Synthesizerfanaten Robert Pot en Gerto Heupink laten hun muzikale experimenten horen aan Dureco. Het duo gaat voor het label de studio in en neemt vier tracks op: Desire, I'm Not Afraid Of The Future, Airborne en Casablanca Nights. De eerste single Desire verschijnt in oktober 1981 en behaalt de twintigste plaats van de Nederlandse Top 40.

1982 - 1983

Het succes van Future World Orchestra blijft niet beperkt tot Nederland. Pot en Heupink promoten hun debuutalbum Mission Completed (1982) ook in Italië en Spanje. De track Roulette van hun tweede album Turning Point (1983) wordt als tune gebruikt bij de radio-uitzendingen van NOS Tour de France in 1983. Turning Point bevat naast eigen composities ook muziek van John Williams (Theme From E.T.) en toetsenist Skip van Rooy (July 23).

Skip van Rooy

1985 - 1992

Pot en Heupink stoppen als duo vanwege muzikale meningsverschillen. Wel blijven de twee goede vrienden. Robert Pot is solo actief en in 1992 betrokken bij Darwin The Evolution van The Bolland Project.

Bolland & Bolland

2000

Robert Pot brengt het instrumentale album The Hidden Files uit. Naast nieuw materiaal bevat het album ook Pots bijdragen aan het project Darwin The Evolution.

2009 - 2010

Pot brengt twee albums uit als digitale download, naast een geremasterde versie van Hidden Files ook Organized, met zowel eigen werk als composities van Tony Banks (de toetsenist van de Britse groep Genesis), Edvard Grieg en Jeff Wayne (bekend van War Of The Worlds). Op de cd Regenerated (april 2010) speelt Pot bewerkingen van oude tracks van Future World Orchestra. Hij werkt aan nieuw materiaal voor het album To The World Of The Future.

Discografie Future World Orchestra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Future World Orchestra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer