Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GARY FANE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Horoscope

Genre

pop/rock

Gary Fane

Horoscope: Musical Interpretation Of The Zodiac is een ambitieus, orkestraal conceptalbum uit 1980 van zanger en arrangeur Gary Fane. Geert Veen komt uit Groningen en speelt na zijn verhuizing naar Amsterdam vanaf 1964 als bassist in Johnny Kendall & The Heralds, bekend van de hitsingle St. James Infirmary. Veen levert ...
Volledige biografie...

Bezetting

Geert Veen   arrangeur, basgitaar, componist, zang

Biografie Gary Fane

Horoscope: Musical Interpretation Of The Zodiac is een ambitieus, orkestraal conceptalbum uit 1980 van zanger en arrangeur Gary Fane. Geert Veen komt uit Groningen en speelt na zijn verhuizing naar Amsterdam vanaf 1964 als bassist in Johnny Kendall & The Heralds, bekend van de hitsingle St. James Infirmary. Veen levert ook compositiebijdragen voor de band. Na 1969 werkt hij drie jaar met Tony Alberti, de broer van Willeke Alberti, met wie hij drie singles opneemt. In de periode van de repetities met de band Breeze in 1972, samen met gitarist Fred Jansen en toetsenist Ed van Toorenburg, krijgt hij een aanbod mee te spelen in theatergroep Funhouse. Een opdracht voor het schrijven van muziek bij een film over het sterrenbeeld Waterman, inspireert Geert Veen tot een album over alle twaalf sterrenbeelden. Hij werkt het idee uit samen Fred Jansen. Horoscope wordt door producer Jaap Eggermont opgenomen in de FPS Studio te Hilversum en Soundpush Studios te Blaricum. De orkestopnamen vinden plaats in de Music Centre Studio in Londen met dirigenten Dick Bakker en Hans Hollestelle. Ook Jan Rietman is als arrangeur bij het project betrokken. De single Aquarius behaalt in 1980 de tiende plaats in de Top 40. Lezers van de Hitkrant roepen de zanger in 1982 uit tot meest belovende Nederlandse artiest voor 1982. Met Jansen en Van Toorenburg neemt Gary Fane voor Ariola een volgend album op, maar uiteindelijk blijft het bij de uitgave van de single Love (1982) . Geert Veen is vanuit woonplaats Oostzaan nog steeds muzikaal actief.

Discografie Gary Fane

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Gary Fane

Audio/Video Gary Fane

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer