Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

GUILLERMO & TROPICAL DANNY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Guillermo & Tropical Danny

Periode

2006 - 2007

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Guillermo & Tropical Danny

Guillermo (Djuro Leideritz) en Tropical Danny (Simon van den Hanenberg) vormen een feestelijk gelegenheidsduo dat in 2006 een zomerhit scoort met de melige en onvast ingezongen single Toppertje! ('Doe mij een toppertje en een breezer ananas, en doe er ook maar een dubbele whisky bij, want vanavond gaan alle remmen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Simon van den Hanenberg   zang
Djuro Leideritz   componist, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2006   Tjeerd Oosterhuis
2006   Wolter Kroes

Biografie Guillermo & Tropical Danny

Guillermo (Djuro Leideritz) en Tropical Danny (Simon van den Hanenberg) vormen een feestelijk gelegenheidsduo dat in 2006 een zomerhit scoort met de melige en onvast ingezongen single Toppertje! ('Doe mij een toppertje en een breezer ananas, en doe er ook maar een dubbele whisky bij, want vanavond gaan alle remmen los, en we lachen en we springen, zijn zo blij'). Het duo zingt het aanstekelijke en als grap bedoelde liedje op de Amsterdamse televisiezender AT5 tijdens een speciale uitzending op Koninginnedag 2006. Toppertje! wordt opgepikt door DJ Giel Beelen die het liedje op 7 juli twee uur lang bijna onafgebroken draait op 3FM. Dankzij deze airplay komt het nummer binnen op de twintigste plaats van de Top 40. Met hulp van onder meer Tjeerd Oosterhuis en reclamebureau Habbekrats wordt Toppertje! op single gezet. Twee weken na de release staat de single op de eerste plaats van de Mega Top 50 en de Nederlandse Top 40. De tweede single Ik Heb De Hele Nacht (een cover van en met Wolter Kroes) heeft veel minder succes. Eind mei 2007 beëindigt de muzikale samenwerking tussen Guillermo en Danny. De laatste brengt in 2007 nog de single Laat Me Weten Als Je Feesten Gaat uit, geproduceerd door Bas Bron (Bastian) en Eelco van Zanten.

Discografie Guillermo & Tropical Danny

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Guillermo & Tropical Danny

Audio/Video Guillermo & Tropical Danny

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer