Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANNY EN DE REKELS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - 1989

Genre

levenslied, Nederlandstalig

Hanny en De Rekels

Als Corry Konings in 1972 De Rekels verlaat voor een solocarrière gaat de band met zangeres Hanny succesvol verder als Hanny & De Rekels.
Volledige biografie...

Bezetting

Hanny   zang

Genoemd in de biografie van

1971   Tom Peters
1972   Corry en de Rekels
1972   Corry Konings
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hanny en De Rekels

Als Corry Konings in 1972 De Rekels verlaat voor een solocarrière gaat de band met zangeres Hanny succesvol verder als Hanny & De Rekels.

1972

Uit honderden kandidaten wordt de zestienjarige zangeres Hanny Bakkum gekozen om Corrie Konings op te volgen bij De Rekels. Het door Pierre Kartner geschreven en geproduceerde liedje Mario wordt in juli meteen een hit. In de eerste helft van de jaren zeventig scoren Hanny en De Rekels diverse hits.

1977

Hanny besluit haar zangcarrière vaarwel te zeggen wanneer het onmogelijk blijkt de vele optredens, fotosessies, interviews en plaatopnamen nog te combineren met haar gezinsleven.

1988

Als haar kinderen uit de luiers zijn, laat Hanny zich overhalen opnieuw een plaatje op te nemen. Hanny en De Rekels brengen een aantal singles uit die redelijk succesvol zijn.

1989

Een lang leven is Hanny 's tweede carrière bij de groep niet beschoren want De Rekels besluiten uit elkaar te gaan.

Discografie Hanny en De Rekels

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hanny en De Rekels

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer