Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HANS EIJSACKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website Hans Eijsackers

Periode

15-02-1967 - heden

Genre

klassiek, piano

Online

Officiële website

Hans Eijsackers

De Nederlandse pianist en componist Hans Eijsackers treedt naast zijn werkzaamheden aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Hij werkt onder meer samen met de dirigenten Otto Tausk, Neeme Järvi, Gordan Nicolic en Yannick Nézet-Seguin. Als liedbegeleider treedt hij veelvuldig op met ...
Volledige biografie...

Instrumenten

piano

Genoemd in de biografie van

1986   Wilma Bierens
1992   Geert Smits
2007   Ties Mellema

Biografie Hans Eijsackers

De Nederlandse pianist en componist Hans Eijsackers treedt naast zijn werkzaamheden aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Hij werkt onder meer samen met de dirigenten Otto Tausk, Neeme Järvi, Gordan Nicolic en Yannick Nézet-Seguin. Als liedbegeleider treedt hij veelvuldig op met Xenia Meijer, Geert Smits en Henk Neven.

1967

Hans Eijsackers wordt op 15 februari 1967 geboren te Den Haag. Hij studeert piano bij onder andere de pianisten Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök.

1991

Eijsackers wint het Europees Pianoconcours in Luxemburg. In de finale vertolkt hij het tweede pianoconcert van Sergej Rachmaninov. Ook wint hij tijdens dit concours de speciale prijs voor liedbegeleiding.

1992 - 1999

Aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam behaalt Hans Eijsackers in 1992 het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Op uitnodiging studeert hij verder aan de European Mozart Academy in Kraków. Ook vinden er optredens plaats zoals in Boedapest, Zuidoost-Azië, Cornwall en New York. In 1993, samen met bariton Geert Smits, en in 1994, samen met fluitiste Liesbeth Niesten, wint Eijsackers de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw in Amsterdam.

Geert Smits

2000

Eijsackers wordt de pianist van het Hexagon Ensemble, waarmee hij behalve in Nederland regelmatig speelt in de Verenigde Staten en Londen. In 2007 wordt deze plek overgenomen door de pianist Frank Peters.

Frank Peters Hexagon Ensemble

2001

In oktober start Hans Eijsackers een tournee met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer in de serie Rising Stars. Het eerste recital vindt plaats in Carnegie Hall in New York, waarna een groot aantal steden in Europa worden aangedaan. Vanwege het succes besluiten ze samen verder te gaan als duo.

Lars Wouters van den Oudenweijer

2003

Met mezzosopraan Xenia Meijer en bas-bariton en saxofonist Hubert Claessens speelt Eijsackers in het muziektheaterprogramma De kus, de roes en de kater, waarvoor hij ook de muziek componeert en arrangeert.

Xenia Meijer

2004

Eijsackers wordt aangesteld als vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

2007

Bij het Uitgast Festival, een muzikaal zomers openluchtevenement in het Natuurpark in Lelystad, is Eijsackers werkzaam als artistiek leider, een functie die hij tot 2010 zal vervullen.

2008

Samen met bariton Henk Neven wint Hans Eijsackers in mei de Mees Pierson Prijs.

Henk Neven

2010

De cd Auf einer Burg, met liederen van Carl Loewe en Robert Schumann vertolkt door Neven en Eijsackers, wordt enthousiast ontvangen door het muziekmagazine Luister. Bovendien krijgt de cd een nominatie voor de Gramophone Award en wordt het album veelvuldig geprezen en gedraaid op de Nederlandse en Britse radiozenders.

2012

Een oude traditie wordt door Eijsackers in ere hersteld: het Kerstrecital met uitsluitend werken van Frederic Chopin.

2013

Sinds 1 oktober is Hans Eijsackers aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.

2014

Naast pianorecitals staan er voor Hans Eijsackers diverse optredens op het programma, zoals recitals met bariton Henk Neven, mezzosopraan Christianne Stotijn, contrabassist Rick Stotijn, fagottist Bram van Sambeek en het Matangi Quartet.

Bram van Sambeek Christianne Stotijn Matangi Quartet Rick Stotijn

Discografie Hans Eijsackers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hans Eijsackers

Audio/Video Hans Eijsackers

Video Hans Eijsackers

Hans Eijsackers plays Tri...
Hans Eijsackers plays Triana (Albeniz)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Hans Eijsackers plays Triana (Albeniz)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer