Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMAN & IK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 1999

Genre

Nederlandstalig, pop

Herman & Ik

Nederlandstalige rockgroep met onder meer Thomas Acda die later succesvol is met het duo Acda & De Munnik.
Volledige biografie...

Bezetting

David Middelhoff   gitaar, zang
Marcel Peereboom-Voller   drums, zang
Michiel van Rees-Vellinga   gitaar, zang
Sander Donkers   gitaar, zang

Overige muzikanten

Thomas Acda   gitaar, mondharmonica, zang
Emille Kortleven   drums

Genoemd in de biografie van

1989   One Track Charlie
1991   Acda en De Munnik
1995   Acda en De Munnik

Biografie Herman & Ik

Nederlandstalige rockgroep met onder meer Thomas Acda die later succesvol is met het duo Acda & De Munnik.

1991 - 1995

De band Herman & Ik maakt in de periode vlak na de oprichting in 1991 Nederlandstalige liedjes die zijn doorspekt met southern rockinvloeden. De tweestemmige gitaarsolo's van Michiel van Rees-Vellinga en Sander Donkers (ex-One Track Charlie en zoon van journalist Jan Donkers) zijn geïnspireerd door The Allman Brothers. De teksten worden geschreven door zanger Thomas Acda die afkomstig is van de Amsterdamse Kleinkunstacademie. Hij heeft Herman & Ik opgericht samen met bassist en componist David Middelhoff. Drummer Emille Kortleven (Cross Your Heart & The Playtex) maakt rond het verschijnen van de debuutsingle Als Je Bij Me Weggaat (september 1993) ook deel uit van de band. Hij speelt later in funkband De Broeders.

De Broeders One Track Charlie

1998 - 1999

Als de single Mooie Woorden/Honing en het debuutalbum in 1998 verschijnen heeft Acda de band al verruild voor Acda & De Munnik. Van Rees-Vellinga heeft met zijn hoge hese stem de leadzang overgenomen. Marcel Peereboom-Voller is de nieuwe drummer. Het eerste album 001 wordt geproduceerd door Emile den Tex en ten doop gehouden in Paradiso, Amsterdam. De plaat is geen verkoopsucces. Sander Donkers gaat werken voor het VPRO-televisieprogramma Lola Da Musica en Het Parool en schrijft sinds 1999 voor Vrij Nederland. Marcel Peereboom-Voller wordt televisierecensent voor de Telegraaf.

Acda en De Munnik Emile den Tex

Discografie Herman & Ik

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Herman & Ik

Audio/Video Herman & Ik

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer