Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERMES HOUSE BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hermes House Band in 2011

Periode

1982 - heden

Genre

amusementsmuziek, coverbands, pop, pop/rock

Online

Officiële website internationaal
Officiële website

Hermes House Band

Studentenfeestband uit Rotterdam met wisselende bezetting die uit het studentencircuit groeit en een internationale hit scoort met de cover I Will Survive (Gloria Gaynor).
Volledige biografie...

Bezetting

Eelco de Bruin   gitaar
Jasper Janssen   zang
Anouschka Eleveld   zang
Roos Tiedemann   zang
Tim van der Hoeven   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Olaf Thomas   trompet
Eric Van Ommeren   toetsinstrumenten
Eugene Lont   basgitaar
Erik-Jan Peerbolte   gitaar
Bart Jan Kerckhoff   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1994   De Deurzakkers

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

17-8-23, Boerenrockfestival, Drouwenermond

Biografie Hermes House Band

Studentenfeestband uit Rotterdam met wisselende bezetting die uit het studentencircuit groeit en een internationale hit scoort met de cover I Will Survive (Gloria Gaynor).

1982

Een aantal muzikale studenten uit Rotterdam besluit een feestband op te richten. De Hermes House Band is vernoemd naar sociëteit Hermes waar de eerste optredens plaatsvinden. Na enige tijd breidt de band zich uit met achtergrondzangeressen en een blazerssectie waardoor er een vaste line-up ontstaat. De band specialiseert zich in het spelen van Dance Classics: discohits van artiesten als Chic, Gloria Gaynor en Donna Summer. Dit repertoire samen met het imago van een op hol geslagen bruiloften- en partijenorkest bezorgt de band een flinke naamsbekendheid binnen het Nederlandse studentencircuit. Handelsmerk wordt het lalala-meezinglijntje van het nummer I Will Survive waarmee elk optreden wordt afgesloten.

1985

In samenwerking met het Rotterdamsche Studenten Muziek- en Toneelvereniging maakt de band haar eerste elpee getiteld Vijf Minuten Bedenktijd. De plaat bevat Nederlandstalige popmuziek en vormt de blauwdruk voor het latere Nederlandstalige werk van de band.

1986

In de zomer maakt de Hermes House Band haar eerste internationale trip. De band reist af naar Zuid-Frankrijk om een aantal optredens te verzorgen. Tijdens het filmfestival in Cannes speelt de band op het privéfeestje van acteur Tony Curtis.

1987

Na vier singles verschijnt de tweede elpee Jacht Naar De Top met voornamelijk eigen materiaal. Op het podium laat de Hermes House Band zich ook van een andere kant zien. Onder de schuilnaam Sjorse Kenne Rocke geeft de band in haar beginjaren eenmaal per jaar een heavy metalconcert.

1988

De studentenmusical Mores Leren gaat in premiere in de Rotterdamse Schouwburg. De muziek is geschreven door de Hermes House Band en wordt uitgebracht op CD.

1989

De CD De Wereld Zonder Sandokan verschijnt. De bandleden van het eerste uur voltooien omstreeks deze tijd hun studie. Het is de bedoeling dat de band blijft voortbestaan maar al snel blijkt dat een baan en optredens niet goed te combineren zijn. Het idee wordt geboren om de band een wisselende bezetting te geven waardoor het concept gelijk blijft en alleen de gezichten veranderen.

1990

De tweede generatie bandleden besluit een eigen beheer-CD uit te brengen die op een groter publiek mikt dan alleen studenten. De Nederlandstalige plaat 010-Hallo Rotterdam wordt gepresenteerd tijdens een drie uur durend concert onder de naam De Nederlandse Nacht waarbij nederpophits worden afgewisseld met eigen werk.

1991

De Rotterdamse band Fragment organiseert een concert in Ahoy en vraagt de Hermes House Band als voorprogramma.

Fragment

1992

Het eerste tv-optreden vindt plaats met de single Rotterdam in het populaire programma Hitbingo. Ook geeft de band een optreden in het Concertgebouw in Amsterdam.

1993

De live-CD Thuis verschijnt, opgenomen in Sociëteit Hermes. De plaat is representatief voor de optredens die de band in de loop der jaren geeft.

1994

In het voorjaar werkt de band aan de Nederlandstalige rock-opera De Koning Drinkt. De theateruitvoering wordt een groot succes met zeven uitverkochte voorstellingen in het Rotterdamse HAL 4-theater. Vanuit een studentenkamer wordt de distributie van de eigen beheer-CD's geregeld maar de vraag naar de twee laatste platen en naar een single groeit de studenten boven het hoofd. Twee oud-leden van de Hermes House Band besluiten daarop het label Xplo Music op te richten. De distributie wordt verzorgd door Arcade en er wordt contact gelegd met Willem van Schijndel (bekend als een van De Deurzakkers) die bereid is de single I Will Survive te promoten. De eind oktober verschijnende single begint een langzame klim naar de top die eind december wordt bereikt. De band komt terecht in een stroomversnelling van radio- en tv-optredens, interviews en promotie-aktiviteiten.

De Deurzakkers

1997

Na het overwaaien van de publiciteitsstorm volgt een periode van bezinning waarna de band besluit zoveel mogelijk vast te houden aan het oude (Nederlandstalige) concept. In het voorjaar verschijnt de CD Strak! met nieuwe Nederlandstalige nummers en een aantal nederpopcovers. Voor de hiphop-single Naar De Sterren maakt de groep een videoclip in Salou (Spanje) maar weet het succes van I Will Survive niet te evenaren. Via de zomerdiscotheken aan de Middellandse Zee is I Will Survive inmiddels opnieuw een grote hit aan het worden. In het najaar stijgt de single binnen twee weken naar de derde positie in de Franse Top 10 en verkoopt 400.000 exemplaren. Als gevolg van het Franse succes haalt de Hermes House Band voor de tweede maal de Belgische Top 10. Daarna wordt ook de single Na Na Na Kiss Him Goodbye in Belgie en Frankrijk een hitje. Ondertussen werkt de groep aan de viering van het 15-jarig bestaan. Het nieuwe album wordt een lustrumplaat waaraan alle (oud-)HHB-ers hun medewerking verlenen en bevat een aantal covers die de band in haar verleden op het podium heeft uitgevoerd.

1998

De huidige bezetting van de HHB neemt met Bart de Graaff de single Dance Yourself Dizzy op. Elk jaar gaat de band op tournee in de Franse Alpen. In het voorjaar reist de band af naar Oman voor concerten. In mei verschijnt het lustrumalbum Life On Planet Disco .Op 11 september wordt het 15-jarig bestaan gevierd met een feest in het Maastheater te Rotterdam. Alle bezettingen vanaf 1983 spelen voor deze gelegenheid een aantal nummers. De vereniging van oud HHB'ers heet Paradepoppenman en telt inmiddels 52 leden.

1999

In het voorjaar gaat de HHB op toernee door Singapore en Nigeria. Intussen wordt I Will Survive ook in Canada een grote hit. Het lied komt in maart op nummer 48 in de Canadese Top 100 binnen. In juni zijn ook Australië en Duitsland gezwicht voor het lied met het meezingbare lalala-einde. Na twee promotietoernees in Duitsland staat het nummer daar in de hoogste regionen van de hitlijsten. De band besluit om alsnog een clip te maken bij het nummer. Er zijn inmiddels wereldwijd bijna twee miljoen exemplaren van hun versie van I Will Survive over de toonbank gegaan.

2001

Linda MacLennan moet stoppen met zingen omdat zij problemen heeft met haar stembanden. Gitarist Jilling Bergmann moet zijn studie geneeskunde afronden. Zij worden vervangen door respectievelijk Miriam Hafkemeijer en Erik-Jan Peerbolte. Tijdens de presentatie van het album Voel Jij Het Al spelen op 9 juni alle muzikanten die ooit van de band deel hebben uitgemaakt op een drijvend ponton nabij het Oostplein te Rotterdam. De groep maakt bekend dat een groot gedeelte van de ontvangen royalties van I Will Survive gereserveerd wordt voor het Colombinehuis, een instelling die zich richt op kinderen die om uiteenlopende redenen vrijwel nooit op vakantie kunnen.

2002

Alle internationale successen van de band staan onder de naam HHB International verzameld op de compilatie Party! All Over The World. Naast de internationale versie van I Will Survive/Lalala staan op de plaat nummers als Can't Take My Eyes Of You, Disco Damba II, Tonights The Night (vertaling van Dromen Zijn Bedrog) en Holliday Express (gebaseerd op Kedeng Kedeng van Guus Meeuwis). Samen met DJ Otzi brengt HHB International een nieuwe versie uit van Live Is Life, de hitsingle van de Oostenrijkse band Opus uit 1985.

2004

De Hermes House Band viert het twintigjarig jubileum met de dubbel-cd Hermes House Band 1984-2004. Op de eerste schijf (Welkom Thuis!) staan 21 Nederlandstalige nummers en op de tweede schijf (All Over The World) staan bewerkingen van Engelstalige liedjes. Op 17 december staat de band voor het eerst in het theater tijdens een jubileumshow in Luxor te Rotterdam waarbij de Hermes House Band versterkt wordt met ex-leden. De band treedt dit jaar ook op in Portugal en New York. Voormalige bandleden Jort Goderie (sax) en Bart Jan Kerckhoff (bas) brengen met hun band Splendid een eerste album uit.

Splendid

2005

In januari treedt de feestband op in Willemstad op Curaçao en in Kralendijk op Bonaire. Meerdere buitenlandse optredens volgen: op koninginnedag in de tuin van de Nederlandse ambassadeur in Ghana, op een bedrijfsfeest in Madrid en in november opnieuw op Curaçao en in New York op het Stuyvesant Ball.

2006

De bezetting in deze periode bestaat uit Peke van Beek (tenorsax), Kristian Vleugels (altsax), Gerben Bruinsma (bas), Laurens Westerhuis (gitaar), Sjoerd Lycklama (piano), Dick Schotman (drums), Willem Weehuizen (trompet) en de vocalisten Sara Meerman, Eline Leijten en Jaap van Reesema.

2007

Op 5 april wordt tijdens een optreden in Rotterdam een dvd gepresenteerd met historisch beeldmateriaal van de Hermes House Band.

2010

Hermes House Band in 2010 Hermes House Band viert 6 februari het 25-jarig bestaan met een uitverkochte show in de Nieuwe Luxor te Rotterdam. De band presenteert daar ook het 144 pagina's tellende jubileumboek. De opbrengsten van de avond en de verkoop van het boek gaan naar War Child. Jaap van Reesema wint op 29 mei de finale van X Factor en begint een solocarrière. Op 21 oktober presenteert de Hermes House Band het album Classic, The 25th Anniversary Party in Lantaren/Venster te Rotterdam. Op de liveplaat, met nieuwe arrangementen van oude successen en bewerkingen uit pop en klassiek, is de groep te horen samen met The Rotterdam Ensemble onder leiding van Roberto Beltran.

Jaap Reesema

2011

Hermes House Band in 2011 De internationale versie van de band heeft een volledig andere bezetting, met oudgedienden toetsenist Mike Schneider, drummer Alexander ‘Lex Flex’ Bergmann, zangers Robin Maas en Jop Wijlacker (alias Job Jeckers), de Nederlandse trompettisten Dirk Bates (Monsieur Dubois) en Gerben Kline Willing (The Young Sinatras), aangevuld met zangeres Miss Sally en bassist Bas Vegas. Deze bezetting speelt op Oudejaarsavond bij de Brandenburger Tor in Berlijn voor ongeveer 1 miljoen mensen. Opnamen van dit optreden verschijnen later op cd en dvd.

2012

Medio 2012 bestaat de Nederlandse HHB naast zanger Marek Kruszel uit zangeressen Sophie Meijer en Jorien Vink, bassist Jorrit Nagelsmit, saxofonisten Mats Backhausen en Olivier de Jong, drummer Jespe Beukema, toetsenist Jaap van Baal en gitarist Eelco de Bruin. De internationale bezetting van de Hermes House Band en de Duitse zanger Jürgen Drews spelen met hun gezamenlijke single Hey! We’re Gonna Rock This Place in op het EK Voetbal dat dit jaar plaatsvindt in Polen en Oekraïne.

2014

De band heeft weer een wisseling in de bezetting ondergaan. Jasper Janssen, Anouschka Eleveld en Roos Tiedemann nemen de vocalen op zich. Ze spelen onder meer op de festiviteiten rondom het het 100-jarig bestaan van sociëteit Hermes.

2018

I Will Survive voert dankzij de WK-titel van het Franse voetbalelftal de Franse hitlijst aan. Tijdens de huldiging wordt het door de spelers en president Emmanuel Macron gezongen.

Discografie Hermes House Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hermes House Band

Audio/Video Hermes House Band

Video Hermes House Band

Hermes House Band NL
Hermes House Band NL
EM 2012 Hermes House Band...
EM 2012 Hermes House Band feat. Jürgen Drews Hey, We´re gonna rock this Place Fussball EM Song
Hermes House Band - Ze la...
Hermes House Band - Ze lacht alleen nog naar mij
Hermes House Band - Frank...
Hermes House Band - Frank the Tank
Hit The Road Jack - Ray C...
Hit The Road Jack - Ray Charles by Hermes House Band
Hermes House Band - Count...
Hermes House Band - Country Roads - Yee Haw!
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Hermes House Band - Frank the Tank

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer