Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOT CLUB DE FRANK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hot Club De Frank

Periode

1990 - heden

Genre

chanson, klezmer, swing, zigeunerjazz

Online

Officiƫle website

Hot Club De Frank

Hot Club De Frank is vernoemd naar het Quintette du Hot Club de France van Django Reinhardt. Het kwartet speelt dan ook zigeunerjazz, aangevuld met swing en klezmer. Het repertoire bevat eigen composities, soms aangevuld met standards, instrumentaal of gezongen in het Nederlands, Frans of Engels. Opvallend is dat de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Frank Meester   contrabas, zang
Harold Berghuis   gitaar
Wim Lammen   klarinet, saxofoon
Jelle van Tongeren   viool

Overige muzikanten

Eric Bednarz   contrabas

Biografie Hot Club De Frank

Hot Club De Frank is vernoemd naar het Quintette du Hot Club de France van Django Reinhardt. Het kwartet speelt dan ook zigeunerjazz, aangevuld met swing en klezmer. Het repertoire bevat eigen composities, soms aangevuld met standards, instrumentaal of gezongen in het Nederlands, Frans of Engels. Opvallend is dat de muzikanten de zigeunerjazz uitvoeren zonder de genrespecifieke doorgaande ritmegitaar. Hot Club De Frank wordt in 1990 opgericht door zanger/gitarist Frank Meester en gitarist Harold Berghuis. De band treedt regelmatig op voor radio en televisie en speelt op internationale jazzpodia, theaters, kamermuziekzalen en (wereldmuziek)festivals, waaronder drie keer North Sea Jazz en een concert op het Montreux Jazz Festival. Heel De Band Is Favoriet (2003) is zowel een album als een theaterstuk waarin Nederlandstalige jazzliedjes centraal staan die tijdens de Duitse bezetting zijn geschreven. Op De Bonnefooi (2004) is de eerste cd waarop violist Jelle van Tongeren acte de presence geeft. Na het vertrek van contrabassist Eric Bednarz is gitarist Harold Berghuis vanaf 2007 enkele jaren de bassist. Op de zevende cd Bella Ciao (2009) neemt zanger Frank Meester de contrabas ter hand. Het album bevat geen origineel repertoire, maar arrangementen van traditionals en klassiekers als Sophisticated Lady en Sweet Georgia Brown.

Discografie Hot Club De Frank

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hot Club De Frank

Audio/Video Hot Club De Frank

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer