Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUMAN ALERT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Human Alert

Periode

1990 - 2012

Genre

poppunk

Online

Facebook

Human Alert

Van oorsprong Haarlemse punkband die vanaf 1992 in razend tempo demo's, elpees, cd's en singles uitbrengt op allerlei kleine labels. De band valt op door het gebruik van meerdere zangers en een anarchistische houding ten aanzien van de maatschappij, terwijl ook lol gemaakt wordt.
Volledige biografie...

Bezetting

Cathy  
Chris (2)   drums
Thomas Olivier   gitaar
Auke van der Wielen   basgitaar
Roel Smit   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Orange (2)   basgitaar
Willum Geerts   trombone, zang
Diana van der Ven   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1989   Brutal Obscenity
1993   NRA
1998   Yawp!
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Human Alert

Van oorsprong Haarlemse punkband die vanaf 1992 in razend tempo demo's, elpees, cd's en singles uitbrengt op allerlei kleine labels. De band valt op door het gebruik van meerdere zangers en een anarchistische houding ten aanzien van de maatschappij, terwijl ook lol gemaakt wordt.

1990

Human Alert wordt als vierkoppige formatie opgericht.

1992

In februari verschijnt de 7" Anarchy & Justice met daarop acht nummers, het eerste wapenfeit van Human Alert. Aan het eind van het jaar volgt een demo, Punk Is The Drug.

1993

De band treedt geregeld op, onder meer met het Amsterdamse NRA. Met deze punkband wordt in september de splitsingle Sex Sells uitgebracht. Een paar maanden later verschijnt de verzamel 7" Le Garage, een Franse release. Human Alert treedt daar op, en doet ook optredens in België, Spanje en Duitsland.

NRA

1994

In juni verschijnt de 7" Punk Is The Drug. Human Alert heeft dan inmiddels met bands als Down By Law, DOA en Green Day op het podium gestaan. De band bestaat dan uit de zangers Willem en Roel, gitarist Sven, bassist Jean, drummer Menno, Chris en Caty.

1995

Met Sex 'n' Drugs 'n' Anarchy wordt in juni de eerste volledige cd uitgebracht. De plaat bevat zo'n beetje alles wat voor die tijd op singles en cassettes is uitgebracht. Veel daarvan is rond 1995 niet meer voorhanden, zodat de cd een aardig overzicht biedt.

1996

Samen met de Japanse band Blaize A Trail deelt Human Alert in juni de split-7" Punkcorn Party die in Japan verschijnt. In augustus volgt Human Alert's tweede album Bravo Boys, genoemd naar een homopornofilm. In de zomer doet de band een Europese tour met NRA, waar gitarist Sven en bassist Jean ook deel van uitmaken. In november verschijnt de videoclip voor het nummer I Hate People, dat op Bravo Boys staat.

NRA

1997

In februari komt de langspeelvideo Nacht Van De Liefde uit, een liveregistratie. Voorts levert Human Alert bijdragen aan een verzamelvideoband en een verzamelcassette van het UPS-magazine. Tegen het einde van het jaar neemt de band de derde cd op.

1998

Human Alert In januari verschijnt de cd Circus Chaos. Samen met NRA vertrekt Human Alert in maart naar de Verenigde Staten om op het South By Southwest festival in Austin (Texas) te spelen. Het eenmalige optreden in Amerika gaat de band goed af, maar tot meer bekendheid leidt het nauwelijks. Ondanks de vele optredens met bekende namen behoudt Human Alert zijn undergroundpositie.

NRA

1999

In september komt de singlebox Too Much Punk Will Kill You uit. De collectie van vijf vinyl singles bevat 33 nummers, zowel live als studiomateriaal. Drummer Menno verlaat de groep. In Chrisis vindt de band een nieuwe drummer. Chrisis is tot die tijd een van de frontmannen van de groep. Human Alert bestaat nu uit: Orange (bas), Chrisis (drums), Thomas Olivier (gitaar), Roel Smit (zang), Svengus (gitaar) en Willum Geerts (zang, trombone). Human Alert werkt in deze samenstelling aan een 7" met nieuwe nummers. Ondertussen komt ook een cd uit van de rock ‘n roll-formatie Hi-Dramatic, waarvan gitarist Thomas Olivier deel uitmaakt. Met Human Alert wordt in de laatste maanden van het jaar geregeld opgetreden.

Hi-dramatic

2000

Human Alert speelt op het Pleinfestival met o.a. Edsilia Rombley, City To City. De band organiseert een busreis voor de fans naar wat zij zelf 'een zeer omstreden festival' noemen.

2001

Human Alert maakt met Seein Red de dubbel split-7" Gesamtpunkwerk en gaat met Menno Bakker de studio in voor het album Dirty Dancing.

Seein' Red

2002

In januari verschijnt Dirty Dancing op het Franse label Dialektik. Samen met End Of April doet Human Alert een korte tournee door Frankrijk. Auke van der Wielen (Frostparade) neemt vanaf het najaar de baspartijen voor zijn rekening.

End of April Frostparade

2003

De bandleden werken aan een nieuw album.

2004

Willum Geerts verzorgt het hoesontwerp van de dubbele 10" Made In Oss van Astrosonique en speelt tevens mee op toetsen.

Astrosoniq

2005

Human Alert 13 april verschijnt de cd Ego Ego. Het vijfde album van de band is naar eigen zeggen 'een prachtig fijne bloemlezing van het soort punk waar niemand eigenlijk op zit te wachten'. Ter gelegenheid van de release zet Human Alert eind april ook een greatest hits-album op het internet die door de fans zelf kan worden samengesteld.

2006

Onder de titel Hard & Alert gaat Human Alert in september en oktober op tournee samen met de skaband De Hardheid. De twee bands coveren tijdens de tournee onder meer elkaars nummers.

2007

De tournee Hard & Alert met De Hardheid wordt in 2007 geprolongeerd.

2008

Roel Smit is naast zanger Human Alert actief als illustrator en letteraar en incidenteel als striptekenaar. Hij werkt aan het boek Rock'n'Roel, een bundeling van al zijn muziekgerelateerde werk, waaronder tekeningen die hij heeft gemaakt voor bands als Brutal Obscenity, Brezhnev en NRA, diverse labels waaronder Epitaph, Kangaroo en Wicked Witch en de covers voor het popmailorderbedrijf Large.

2009

Het stripboek Rock'n'Roel wordt in de maanden januari, februari en maart gepresenteerd door middel van enkele speciale optredens met Human Alert. Tijdens de optredens wordt ook Smits eigen biermerk gepresenteerd. Het recept en het ontwerp van het etiket zijn door de zanger bedacht in opdracht van brouwerij Jopen.

2012

Na 21 jaar neemt Human Alert afscheid van het publiek. De korte laatste tournee door Nederland is in november en december. Het allerlaatste optreden vindt 1 december plaats in de OCCII te Amsterdam met Rooie Waas en L.T.S. als openingsacts.

Discografie Human Alert

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Human Alert

Audio/Video Human Alert

Video Human Alert

I Hate People
I Hate People
HUMAN ALERT-kerk & staat
HUMAN ALERT-kerk & staat
HUMAN ALERT au Festival V...
HUMAN ALERT au Festival VIVE LE PUNK 2012
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
HUMAN ALERT-kerk & staat

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer