Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

I AGAINST I

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

I Against I

Periode

1995 - 2008

Genre

punk

I Against I

Punktrio uit Dordrecht en omgeving dat dankzij een platencontract bij het Amerikaanse punklabel Epitaph ook internationaal de aandacht op zich weet te vestigen.
Volledige biografie...

Bezetting

Robin Baard   gitaar
Jasper Blazer   drums
Ronald Van Maren   gitaar, zang
Bob Hoorweg   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1997   Nuff Said

Biografie I Against I

Punktrio uit Dordrecht en omgeving dat dankzij een platencontract bij het Amerikaanse punklabel Epitaph ook internationaal de aandacht op zich weet te vestigen.

1994

I Against I wordt opgericht. De groepsnaam is afkomstig van een album van punkhelden Bad Brains. Op de eerste I Against I demo ontstijgt de groep de grauwe middelmaat nog niet.

1996

De tweede demo, 4 getiteld, krijgt veel positieve reacties. Er wordt regelmatig opgetreden, onder andere in het voorprogramma van The Descendents.

1997

I Against I staat, als een van de weinige bands zonder cd op zak, op het Groningse Noorderslag festival, alwaar ze de aandacht trekken van diverse grote (buitenlandse) platenmaatschappijen. Het is het Amerikaanse punklabel Epitaph dat toehapt en de band contracteert. De eerste single, Top Of The World, is daarvan het gevolg.

1998

I Against I Het eerste album, dat door niemand minder dan Bill Stevenson en Stephen Egerton van de roemruchte Descendents wordt geproduceerd, krijgt veel lovende kritieken van zowel nationale als internationale pers.Ter promotie van de cd Headcleaner toert de band uitgebreid door zowel Nederland, de rest van Europa als de Verenigde Staten.

1999

Een voorzichtig begin met optreden wordt gemaakt. De groep gaat in België de studio in om onder produktionele leiding van het duo Theo van Rock en Peer Rave (Henry Rollins en Urban Dance Squad) de tweede cd op te nemen. De cd I’m A Fucked Up Dancer, But My Moods Are Swinging is hiervan het resultaat. De 16-jarige gitarist Robin Baard sluit zich bij de groep aan.

Peer Rave Theo van Eenbergen

2001

Vanwege teleurstellende verkoopcijfers gaat Epitaph niet verder met I Against I en moet de band op zoek naar een ander label.

2005

Na enkele jaren relatieve stilte brengt I Against I in september het gelijknamige nieuwe album uit bij het pas gestarte label Moondown Records. Naast de vertrouwde melodieuze punk laat de plaat meer rockinvloeden horen. De mix van de cd is in handen van de Amerikaan Bill Stevenson (Black Flag/Descendents/All) die ook de eerste plaat van I Against I produceerde.

2008

I Against I neemt op 13 december afscheid van het publiek tijdens een optreden in de Popcentrale te Dordrecht. 'Het is tijd voor iets anders,' meldt de band in een persbericht.

Discografie I Against I

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's I Against I

Audio/Video I Against I

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer