Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ILSE VAN DE KASTEELEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1957 - heden

Genre

hedendaags, sopraan

Biografie Ilse van de Kasteelen

Ilse van de Kasteelen werd op 10 april 1957 geboren. Opleiding In 1984 behaalde zij haar diploma solo-zang aan het Hilversums Conservatorium, waar zij studeerde bij Maria Süchel. Daarna studeerde zij bij Herman Woltman. Werkzaamheden Zij maakte in 1982 haar debuut als sopraan. Sindsdien treedt zij regelmatig op in binnen- en buitenland, waarbij zij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

sopraan

Biografie Ilse van de Kasteelen

1957

Ilse van de Kasteelen werd op 10 april 1957 geboren.


Opleiding

In 1984 behaalde zij haar diploma solo-zang aan het Hilversums Conservatorium, waar zij studeerde bij Maria Süchel. Daarna studeerde zij bij Herman Woltman.


Werkzaamheden

Zij maakte in 1982 haar debuut als sopraan. Sindsdien treedt zij regelmatig op in binnen- en buitenland, waarbij zij zich op uiteenlopende genres richt. Haar operadebuut maakte Ilse van de Kasteelen in 1987, toen zij de hoofdrol vertolkte in de operaproduktie Progress Passion van Taller Amsterdam. Sinds 1982 is Ilse van de Kasteelen als soliste en componiste werkzaam bij Taller Amsterdam.


Composities

In 1983 componeerde zij delen voor de productie The desert waarna in 1984 The Night of the Third Day volgde. Aan beide producties verleende zij tevens haar solistische medewerking. In 1987 was zij één van de drie componisten van Progress passion, de eerste operaproductie van Taller, uitgevoerd door het Nederlands Blazersensemble, het Nederlands Kamerkoor en solisten o.l.v. Lucas Vis. In 1992 schreef zij de kameropera Los heraldos.

Discografie Ilse van de Kasteelen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ilse van de Kasteelen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer