Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

INDIAN SUMMER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Indian Summer

Periode

1989 - 1994

Genre

country rock

Indian Summer

Countryrock uit Nijmegen met o.a. bassist Pieter van Diemen en gitarist/zanger Joep Nijsen uit de band Sense Of Shame. Winnaar tweede prijs tijdens de Roos van Nijmegen in 1990. Naar aanleiding van hun livereputatie wordt de groep getekend door het Haagse label VAN Records. Upriver is de enige cd die ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joep Nijsen   gitaar
Pat Ricks   gitaar, zang
Marcel Brand   gitaar, zang
Lisa Pals   zang
Peter Palermo   drums, percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1995   Club Diana
1998   Gitbox!

Biografie Indian Summer

Countryrock uit Nijmegen met o.a. bassist Pieter van Diemen en gitarist/zanger Joep Nijsen uit de band Sense Of Shame. Winnaar tweede prijs tijdens de Roos van Nijmegen in 1990. Naar aanleiding van hun livereputatie wordt de groep getekend door het Haagse label VAN Records. Upriver is de enige cd die van de band verschijnt. De plaat laat een kruising horen tussen gitaarrock, psychedelica en country. De muziek wordt in recensies vergeleken met R.E.M. al noemt voorman Marc(el) Brand zelf liever Gene Clark van The Byrds, Gram Parsons en Townes van Zandt als inspiratiebronnen. In 2004 wordt Upriver in het muziekblad Heaven een vergeten klassieker genoemd: 'een debuut om nog altijd trots op te zijn. Zelfs naar internationale maatstaven een van de beste platen in het genre in 1992'. Voorman, songschrijver, zanger en gitarist Brand (10 maart 1965/25 januari 2009) gaat verder met Club Diana en verhuist naar zijn geboorteprovincie Limburg. Drummer Peter Palermo maakt deel uit van Gitbox!

Discografie Indian Summer

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Indian Summer

Audio/Video Indian Summer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer