Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

INTERGALACTIC GARY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Intergalactic Gary (bron: website Phuture West)

Periode

1980 - heden

Genre

disco, DJ, house, Italo, techno

Online

SoundCloud

Pseudoniemen

Silverstream

Intergalactic Gary

Intergalactic Gary is een DJ uit de Haagse elektronische underground scene. Internationaal wordt hij geroemd als boegbeeld van de zogenoemde West Coast sound of Holland, een stijl met invloeden van Italo, electro en techno. In zijn sets mixt hij platen uit verschillende genres en decennia.
Volledige biografie...

Biografie Intergalactic Gary

Intergalactic Gary is een DJ uit de Haagse elektronische underground scene. Internationaal wordt hij geroemd als boegbeeld van de zogenoemde West Coast sound of Holland, een stijl met invloeden van Italo, electro en techno. In zijn sets mixt hij platen uit verschillende genres en decennia.

1980 - 1989

Beïnvloed door de Haagse (Italo)disco-scene begint Intergalactic Gary rond 1980 met het mixen van platen en het maken van mixtapes. Hij luistert naar piratenzenders en brengt vele weekenden door in discotheek De Marathon. Peter Slaghuis is in die tijd een van zijn inspiratiebronnen.

Peter Slaghuis

1990 - 1998

In 1990 start hij als professionele dj met het draaien op kraak- en clubfeesten. Van 1992 tot 1996 is hij op zaterdag de vaste house, garage en disco dj in club LA D.S. in Den Haag. In de tijd waarin house is opgesplitst in hardcore en mellow richt hij zich op de donkere Detroit techno, electro en Chicago house uit de late jaren ’80 en vroege jaren ’90.

Intergalactic Gary ontmoet I-F wanneer hij in zijn platenwinkel Hot Mix komt om alternatieve importplaten te kopen. Onder de naam Silverstream brengt hij in 1996 de plaat Cold Turkey uit.

I-f

1999 - 2009

Als The Parallax Corporation brengt hij samen met I-F tussen 1999 en 2001 meerdere platen uit op het label Viewlexx van I-F met daarnaast een album op het Duitse Disko B. Het duo brengt in 2003 als The Conservatives ‘Loneliness’ uit.

Vanaf de begindagen maakt hij mixen voor Cybernetic Broadcasting System (CBS), een online radio station dat is opgericht in 2002 en in 2008 is opgevolgd door Intergalactic FM.

I-f

2010 - 2016

In de jaren 2010 is er in binnen- en buitenland een oplevende interesse in zijn draaikunsten. Hij draait in vooraanstaande Europese clubs en staat op festivals als Dekmantel Festival, Solar, Bloc (Groot-Brittannië) en Dimensions (Kroatië).

Discografie Intergalactic Gary

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Intergalactic Gary

Audio/Video Intergalactic Gary

Video Intergalactic Gary

Intergalactic Gary Boiler...
Intergalactic Gary Boiler Room x Dekmantel Festival DJ Set
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Intergalactic Gary Boiler Room x Dekmantel Festival DJ Set

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer