Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAAP CORN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jaap Corn in 2011

Genre

Nederlandstalig, palingpop

Jaap Corn

Jaap Corn is de artiestennaam van de Volendamse zanger Jaap Veerman. Hij maakt in de periode 1978-2000 deel uit van het trio Canyon. Na het overlijden van zijn zoon Lennart bij de brand in het Volendamse Café De Hemel in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001, stopt Veerman enige jaren ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jaap Veerman   zang

Biografie Jaap Corn

Jaap Corn is de artiestennaam van de Volendamse zanger Jaap Veerman. Hij maakt in de periode 1978-2000 deel uit van het trio Canyon. Na het overlijden van zijn zoon Lennart bij de brand in het Volendamse Café De Hemel in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001, stopt Veerman enige jaren met zingen. Zijn eerstvolgende optreden is in november 2004 tijdens het Concert Van De Eeuw in Opperdam, waar hij liedjes vertolkt van Tom Waits (Jersey Girl) en Bruce Springsteen (Sherry Darling). In 2011 maakt de zanger zijn comeback met een album dat bestaat uit nieuwe nummers en Nederlandse vertalingen van liedjes van onder meer Bob Dylan en Tom Waits. Veerman schrijft de teksten en de muziek samen met zijn zoon Martijn. De cd bevat verder bijdragen van pianist Christiaan Veerman, drummer Martijn Tol, bassist John Lindeboom, violiste Anne Veerman en accordeonist Daniel Metz.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jaap Corn

Audio/Video Jaap Corn

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer