Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACQUES KLOES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1948 - 02-04-2015

Genre

componist, pop, tekstschrijver, zang

Jacques Kloes

Jacques Kloes is de zanger van de Dizzy Man's Band. In 1978 start hij een solocarrière.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Walter Langdon   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1979   Patricia Paay
2010   Ruben Hoeke Band

Biografie Jacques Kloes

Jacques Kloes is de zanger van de Dizzy Man's Band. In 1978 start hij een solocarrière.

In bezetting van

Dizzy Man's Band   zang
Take Five   zang
The Showbusters   zang

1959 - 1968

Geïnspireerd door de plaatjes die hij hoort via de jukebox in het café van zijn vader, richt Jacques Kloes (Heemskerk, 5 maart 1948) al op elfjarige leeftijd zijn eerste bandje op: The Rocking Friends. Het is het eerste van vele bandjes. Na de middelbare school zingt Kloes in Nederland, maar ook in nachtclubs in Duitsland, Spanje, Zweden en Oostenrijk. Op het repertoire staat alles wat in die periode populair is, waaronder rock-'n-roll, beat en soul. Terug in Nederland richt hij in 1968 de band Take Five op, de voorloper van de succesvolle Dizzy Man's Band.

1978

Na de zoveelste interne discussie over de muzikale koers verlaat oprichter Jacques Kloes de Dizzy Man's Band en wordt vervangen door Steve Allet.

Dizzy Man's Band

1979

Kloes scoort in september een kleine hit met Patricia Paay, You Make It Allright. Na tegenvallend succes zegt hij de biz vaarwel en opent een bruin café.

Patricia Paay

1996

Jacques Kloes schuimt met Soundmixshowfinalist Johan Bouquet het land af met de parodie act The Showbusters. Een van hun shows heet Tribute to the Blues Brothers.

The Showbusters

2001

Kloes levert een bijdrage op de cd A tribute To Tim Hardin, uitgegeven door Lawaaizone uit Kennemerland.

2008

Jacques Kloes verzamelt zeven muzikanten om zich heen om weer onder de naam Dizzy Man's Band op treden. Drummer Joop Tromp is het enige andere originele bandlid.

2015

Op donderdag 2 april wordt bekend dat Kloes die ochtend in zijn woning in Beverwijk is overleden. Hij is 67 jaar geworden.

Discografie Jacques Kloes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jacques Kloes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer