Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN RIJBROEK BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jan Rijbroek Band

Periode

1990 - heden

Genre

bluesrock

Online

Officiële website

Pseudoniemen

JR Band

Jan Rijbroek Band

Bluesrockformatie rondom gitarist/zanger Jan Rijbroek. Rijbroek begint op achtjarige leeftijd met zingen. Hij doet met de band The Rattles ervaring op tijdens optredens in Duitsland en deelt daar het podium met o.a. Led Zeppelin en Arthur Brown. Na zijn Duitse periode vertrekt hij naar de Verenigde Staten en werkt hij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Rijbroek   gitaar, mondharmonica, zang
Frank Telleman   drums
Dario Pozderski   basgitaar

Overige muzikanten

Freddie Cavalli   basgitaar, zang
Edwin Plooijer   drums
Peter Cook (2)   basgitaar
Willem Visser   basgitaar, zang
David van den Boogaard   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1972   Freddie Cavalli
1987   Rudi de Graaff
1992   Bmaster
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jan Rijbroek Band

Bluesrockformatie rondom gitarist/zanger Jan Rijbroek. Rijbroek begint op achtjarige leeftijd met zingen. Hij doet met de band The Rattles ervaring op tijdens optredens in Duitsland en deelt daar het podium met o.a. Led Zeppelin en Arthur Brown. Na zijn Duitse periode vertrekt hij naar de Verenigde Staten en werkt hij samen met Elvin Bishop en Lynyrd Skynyrd. Hij is een tijdje frontman van supergroep The Loner. Met de Jan Rijbroek Band speelt hij vanaf de jaren negentig gemiddeld 160 keer per jaar op podia en bluesfestivals in heel Europa. De band doet voorprogramma's voor onder meer The Allman Brothers, ZZ Top, Whitesnake en Santana en werkt samen in met projecten met Chuck Berry, Chris Daniels en de blazerssectie van Tower Of Power. Op 12 oktober 2006 geeft Jan Rijbroek in het Patronaat te Haarlem zijn afscheidsoptreden. Rijbroek zet voorlopig een punt achter zijn muzikantenbestaan om zich te concentreren op zijn schrijfcarrière.

Discografie Jan Rijbroek Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jan Rijbroek Band

Audio/Video Jan Rijbroek Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer