Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN VAN VEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Eerste LP Candlelight (bron: collectie Beeld en Geluid)

Periode

26-08-1944 - heden

Genre

easy listening, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Jan van Veen

Jan van Veen is een discjockey die zijn professionele carrière begint bij piratenzender Radio Veronica. In 1973 komt Het Lied Van De Sirene uit. Op deze opname spreekt de discjockey over het Italiaanse singletje La Lontananza van James Iotti zijn Nederlandse vertalingen uit. Met kerst dat jaar komt hij ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1970   John de Mol

Biografie Jan van Veen

Jan van Veen is een discjockey die zijn professionele carrière begint bij piratenzender Radio Veronica. In 1973 komt Het Lied Van De Sirene uit. Op deze opname spreekt de discjockey over het Italiaanse singletje La Lontananza van James Iotti zijn Nederlandse vertalingen uit. Met kerst dat jaar komt hij met de single Meer waarop hij over romantische orkestmuziek teksten uitspreekt tegen het materialisme. Het maatschappijkritische nummer bereikt in januari 1974 even de Top 40. In 1977 komt de LP Candlelight uit naar zijn gelijknamige radioprogramma, over romantische muziek leest Van Veen met zijn warme stem gedichten. Hierna zal de radiodiscjockey vooral verzamelaars uitbrengen met muziek die gebruikt wordt in zijn populaire programma Candlelight en door hem voorgelezen gedichten.

Discografie Jan van Veen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jan van Veen

Audio/Video Jan van Veen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer