Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN-PETER BAST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jan-Peter Bast in 2006

Periode

1964 - heden

Genre

piano, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Jan-Peter Bast

Jan-Peter Bast studeert Hammond orgel bij Peter Rijs en piano lichte muziek bij Nol Sicking aan het conservatorium in Alkmaar. Na jaren solo op de bühne te hebben gestaan, werkt hij met vele bands en muzikanten samen. Hij zit in Noord-Hollandse bands als Fresh Cream, Follow Z Car en Bloesbroers.
Volledige biografie...

Instrumenten

piano, toetsinstrumenten

Biografie Jan-Peter Bast

Jan-Peter Bast studeert Hammond orgel bij Peter Rijs en piano lichte muziek bij Nol Sicking aan het conservatorium in Alkmaar. Na jaren solo op de bühne te hebben gestaan, werkt hij met vele bands en muzikanten samen. Hij zit in Noord-Hollandse bands als Fresh Cream, Follow Z Car en Bloesbroers. Als onderdeel van City To City staat hij in de hitparade met de single The Road Ahead en wint hij een Edison. Na City To City tourt Bast sinds 2001 in de band van Thé Lau. De toetsenist speelt vanaf 2003 in Egon Kracht & The Troupe. Daarnaast is hij hoofdvakdocent toetsen aan het Conservatorium van Haarlem (voorheen Alkmaar) en docent keyboards en piano lichte muziek aan Muziekschool Waterland in Purmerend.

In bezetting van

City To City   toetsinstrumenten
Fresh Cream   toetsinstrumenten
Thé Lau   piano

Discografie Jan-Peter Bast

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jan-Peter Bast

Audio/Video Jan-Peter Bast

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer